Onstwedder Boys zet ook HS ’88 opzij

onstwedder_boysDe seizoensstart van Onstwedder Boys verloopt tot nu toe zeer voorspoedig. Nadat vorige week een ruime overwinning werd geboekt, werd nu ook HS ’88 aan de zegekar gebonden. Deze keer waren de verschillen echter wel wat kleiner: Peter Orsel maakte in de tweede helft de winnende treffer: 2-1.

Felle duels
In de eerste helft speelden beide ploegen vrij slordig. HS ’88, dat wat feller was in de duels, maakte het Onstwedder Boys erg lastig: het lukte de thuisploeg amper om de voorste linie te bereiken. Het eerste gevaar kwam echter wel van de oranjehemden, wanneer Rutgert Tipker door Harm-Jan Wilzing aan het werk wordt gezet. De inzet van Tipker werd door doelman Wijma echter tot corner verwerkt. De Hoogezandsters lieten vervolgens haar eerste kans noteren toen Niels Londeman het doel van Wouter Spaans onder vuur nam: ook dit leverde geen treffer op.

Strockmeijer één op één
Na iets meer dan een half uur spelen zette Chris Strockmeijer de thuisploeg met zijn tweede treffer van het seizoen op een 1-0 voorsprong. Gerben Meems mocht een vrije trap nemen en uit deze situatie kon hij de vrijstaande Strockmeijer bereiken. De score had voor de rust uitgebouwd kunnen worden, maar Peter Orsel en Harm-Jan Wilzing wist het doel niet te vinden. Vervolgens kregen de Boys op een vervelend moment een tegentreffer te verwerken, toen Sven Rosevink kon profiteren van weifelend optreden van de Onstwedder defensie: 1-1.

Winnende van Orsel
In het tweede bedrijf was Onstwedder Boys wel de bovenliggende partij, maar het overwicht kon niet in grote kansen worden omgezet. Dat was ook de verdienste van de laatste linie van de bezoekers, die goed georganiseerd speelde. De eerste mogelijkheid na de rust was voor Rutgert Tipker, maar net als eerder in de wedstrijd was doelman Wijma de aanvaller de baas. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Peter Orsel uiteindelijk voor de beslissing, nadat Elmar Bijl enkele minuten daarvoor een vrije trap over het doel van HS ’88 zag gaan: een afvallende bal werd door Orsel onberispelijk tegen de touwen gejaagd.

Koploper
Door de 2-1 overwinning op HS ’88 handhaaft Onstwedder Boys zich aan de top van het klassement. Omdat de vierde klasse E uit dertien ploegen bestaat, geniet Onstwedder Boys komend weekend van een vrije zaterdag. Op 24 september wacht vervolgens Corenos (Roodeschool), dat op dit moment nog puntloos is.