Gieterveen trotse koploper na tweede winst

GieterveenGieterveen heeft de koppositie in de vierde klasse C gepakt na een overwinning op Bellingwolde. Beide teams hadden de eerste wedstrijd van de competitie al gewonnen en bekend was dat twee jonge teams elkaar tegen zouden komen. Gieterveen won uiteindelijk met 2-0 en deze overwinning was over de gehele wedstrijd gezien terecht.

Veel energie
Gieterveen werd na tien seconden al gevaarlijk. Vanaf de aftrap werd Weerts in stelling gebracht, die een scherpe voorzet in huis had. Zowel De Vries als Post kwamen een teenlengte te kort om gelijk de score te openen, waardoor een snelle voorsprong van de thuisploeg uit bleef. Daarna bleef de wedstrijd in evenwicht. Beide ploegen legden erg veel energie in de wedstrijd, waardoor er felle duels werden uitgevochten, waarbij Gieterveen over het algemeen beter voor de dag kwam.

Uitstekende backs
Het resultaat was echter ook dat de wedstrijd zich vooral op het middenveld afspeelde en dat met name Bellingwolde moeite had om grote kansen te creëren. De bezoekers probeerden veelvuldig via de beide vleugelspelers gevaarlijk te worden, maar de backs Nijhuis en vooral Mentink stonden uitstekend te verdedigen, waardoor er bijna geen grote kansen te noteren vielen. Bij de gelijke stand was de grootste kans toch voor Bellingwolde. Vanuit een scherpe corner werd er op de goal gekopt, maar de man bij de tweede paal wist de bal van de lijn te halen.

Dodelijke uithaal
Gieterveen was vooral gevaarlijk met schoten vanuit de tweede lijn die óf in de handen van de keeper óf niet binnen de palen terecht kwamen. De gastheren werden aan het eind van de eerste helft wel de net iets gevaarlijker ploeg, met een doelpunt tot gevolg. Bij een snelle balverovering kwam aanvoerder Bakker aan de bal. Na een goede actie gaf hij Stefan van der Veen een vrije schietkans. Met een hard schot liet hij de keeper kansloos, waarmee hij de stand op 1-0 bracht. Dit was tevens de ruststand.

Goede organisatie
Ook in de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Bellingwolde probeerde meer druk te zetten en schoof langzamerhand wat meer spelers door naar de voorste linie. Gieterveen was deze middag echter erg goed georganiseerd, waardoor er weinig grote kansen weg gegeven werden. Het waren vooral schoten van grote afstand van Bellingwolde, maar daar hoefde keeper Lugtenborg zich geen zorgen over te maken. De eerste grote kans van de tweede helft was voor Weerts. Na goed verlengen van spits De Vries kon hij alleen op de keeper af, maar vanuit een lastige hoek schoof hij de bal net voor de goal langs.

Tegen de muur
Tot twintig minuten voor het einde van de wedstrijd leek het erop dat het scorebord op 1-0 bleef staan, totdat aanvoerder Bakker zijn tweede gele kaart kreeg na een akkefietje met zijn directe tegenstander én hierop volgende aanmerkingen op de scheidsrechter. Dit had tot gevolg dat Bellingwolde nog meer druk naar voren ging zetten en Gieterveen bij vlagen met de rug tegen de muur kwam te staan. Dit betekende echter niet dat de bezoekers ook de grootste kansen kregen. Op één grote kans van Martin Ras na, waren de grootste kansen voor de thuisploeg.

In het netje
Het was eerst Van der Veen die de lat raakte na een goede breedtepass van Nijhuis en even later was het broertje Jesse Nijhuis die een halve omhaal gepareerd zag worden door de keeper. Vlak voor tijd was het toch de thuisploeg die de score verdubbelde. Uit een counter was het wederom invaller Jesse Nijhuis die Jerremy Weerts vond. Met een actie op snelheid passeerde hij zijn tegenstander en schoot de tweede goal van de middag in het netje. Vijf minuten later was de wedstrijd voorbij en was het puntentotaal van Gieterveen verdubbeld.