GKC in eigen huis afgeschoten door WKE

gkcGKC had weinig in te brengen tegen WKE, in de tweede wedstrijd van het seizoen. De Gasselters hadden de derby tegen Gasselternijveen winnend afgesloten, wat ongetwijfeld het nodige vertrouwen gaf. Maar de Emmenaren drukten dat snel de kop in: na vier minuten was het al raak door een treffer van Henk Bakker, waarna de teller uiteindelijk pas stokte toen het dozijn vol was gemaakt: 0-12.

GKC kreeg daarna wel de kans op de gelijkmaker via Maurice Gersonius, maar de aanvaller miste. Rond de dertigste minuut ging het vervolgens hard: binnen een tijdsbestek van nog geen kwartier liep WKE uit naar 0-6. Ook in de tweede helft legde WKE de ploeg uit Gasselte haar wil op én liet dit in de score tot uiting komen. Aan de hand van Ferdy Poelman, die zes keer scoorde, liepen de oranjehemden uit tot 0-12.

Foto’s: Andries Middelbos