Jeffrey Spelten schiet Borger naar overwinning

borgerEven leek het erop dat Borger op exact dezelfde wijze als vorige week tegen Nieuwleusen tegen een forse zeperd aan zou lopen.  Ook nu keek het na een 1-1 ruststand binnen tien minuten in de tweede helft tegen een schier onoverbrugbare marge van drie doelpunten aan. Aanvaller Jeffrey Spelten dacht er echter anders over en schoot zijn ploeg met vier treffers zelfs nog naar een 4-5 zege.

Behoudend
Trainer Arne Joling had vanwege resultaten uit het verleden voor een wat behoudender concept gekozen. Dit bleek met name in de eerste helft goed te werken, want Borger had de defensieve zaakjes beter op orde dan vorige week. SVN was wel vaker aan de bal, maar had moeite om door het compacte blok van Borger te komen. Veel kansen werden er dan ook niet gecreëerd, maar desondanks teisterde de thuisploeg toch eenmaal het houtwerk. Dit kwam door verkeerd uitverdedigen, maar gelukkig voor Borger verdween de afgeslagen bal via de deklat over het doel. Borger kreeg gedurende de eerste helft steeds wat meer grip op het duel en dat resulteerde in de 0-1. Luuk Kenter schoot uitstekend binnen vanaf een meter over twintig. 

Bal op de stip
Een mooie opsteker voor Borger dat ook met deze voorsprong leek te gaan rusten. Aanvoerder Wiljan Vos, die mee opgekomen was vanaf de backpositie, had zelfs nog voor 0-2 kunnen zorgen. De doelman van SVN lag echter in de weg. Het bleef uiteindelijk niet bij 0-1, want een discutabel moment leidde in de slotminuten nog tot de gelijkmaker. Een aanval van SVN werd voor buitenspel afgevlagd, maar de leidsman wuifde het voorval weg. De daaropvolgende voorzet werd met de hand beroerd door Gert Jakobs, waarna de bal op de stip ging. De penalty werd daarna feilloos binnen geschoten.

Dramatische herstart
Vorige week kwam Borger niet goed uit de kleedkamer en keek het binnen tien minuten tegen een 1-4 achterstand aan. Deze zaterdag gebeurde het opnieuw en was het binnen tien minuten weer 4-1. Binnen een minuut lag de bal al in het doel toen een speler van SVN een vrije doortocht werd gegeven. Doelman Edwin Haandrikman werd kansloos gelaten en even later was hij ook kansloos bij een vrije trap. Met een enorme zwabberbal werd Haandrikman verrast en stond de 3-1 op het scorebord. Luttele minuten later was het ook al 4-1 toen de bal opnieuw fraai tegen de touwen werd geschoten.

Spanning terug
Wedstrijd gespeeld zou je dan denken, maar Borger vond daarna ook al vrij snel weer het net. Jeffrey Spelten zorgde met de treffer voor aansluiting en enige hoop. Borger ging wat verder vooruit spelen en SVN werd steeds verder teruggedrongen. Toen even later Spelten opnieuw doel trof was de spanning volledig terug. De aanvaller was het meest alert bij een hoekschop en schoot de afgeslagen bal hard tegen de touwen. De thuisploeg raakte vermoeider en kreeg steeds meer moeite met het opportunistische spel van Borger.

Spelten gevierde man
Dat vijf minuten voor tijd de 4-4 viel was dan ook op dat moment verdiend te noemen. Spelten schoot kiezelhard raak uit een vrije trap die was gegeven na een overtreding op Mark Hoving. Met nog vijf minuten te gaan geloofde Borger er nog wel in dat er nog meer te halen viel en de beloning kwam uiteindelijk dan ook in de toegevoegde tijd. Wederom was Spelten de gevierde man, die van afstand opnieuw hard raak schoot. Er volgden nog  enkele minuten blessuretijd, maar de overwinning werd over de streep getrokken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Borger en Mussel in evenwicht

In de laatste speelronde van dit seizoen stond er in 4D een Kanaalstreek derby ...

NWVV heeft geen kans tegen koploper NKVV

Na vorige week met 4-1 gewonnen te hebben van het laaggeplaatste VEV, verloor NWVV ...

HOC hard onderuit tegen Protos

HOC leek na de overwinning van vorige week op DVC ’59 het lek weer boven ...