SJS heeft de eerste winst binnen

SJSIn de uitwedstrijd tegen De Fivel heeft SJS haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. Met name in het eerste half uur speelden de mannen van Loewie Piebes erg sterk en legden ze de ploeg uit Zeerijp haar wil op. Daarmee leek de nieuwe strategie van de Knoalsters succesvol te zijn. Het idee van Piebes is dat het goede voetbal vanzelf komt, wanneer alle individuele duels gewonnen worden. In Zeerijp leverde het twee goals en drie punten op: 0-2.

Frommelgoal Hidding
Eén van de uitblinkers was Ivanildo Eind, die overeenkomstig de strategie nagenoeg al zijn duels won en daarna ook aanvallend de nodige inbreng had. Ondanks dat SJS wel de betere ploeg was, had men nog wel moeite om echte kansen te creëren. De openingstreffer van Simon Hidding paste ook wel in die lijn, want de middenvelder werkte een afgeketst schot van Tristan Rotman via een been van een ‘Riepster’ verdediger tegen de touwen: 0-1. Na de goal kroop De Fivel wat meer uit hun schulp, waardoor er voor SJS meer ruimte kwam. Er kon echter nog niet van geprofiteerd worden omdat de eindpass telkens onzuiver was.

In veilige haven
Na de rust ging De Fivel heel opportunistisch spelen: vier aanvallers probeerden de achterstand om te buigen. De verdediging onder leiding van aanvoerder Frank Venema gaf echter geen krimp. Aan de andere kant van het veld kreeg aanvalsleider Rotman nog een mooie kans om de score te verdubbelen, maar zijn inzet trof geen doel. Een inzet van Venema deed dat wel: uit een ingestudeerde corner werd de aanvoerder vrijgespeeld door Simon Hidding. Voor Venema was het vervolgens een koud kunstje om zijn ploeg in veilige haven te loodsen: 0-2.

SJS viert de 0-1 van Frank Venema... (foto's: Brigitte de Wijk)
SJS viert de 0-1 van Simon Hidding… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV en FVC komen niet tot scoren

TEVV en het Leeuwarder FVC hielden elk een puntje over hun onderlinge duel. De ...

Eext bindt ook De Treffer ’16 aan de zegekar

Eext blijft ongeslagen en wist ook De Treffer '16 aan de zegekar te binden.

Borger wint ook van CSVC en blijft koploper

Borger wist ook CSVC aan de zegekar te binden en blijft koploper in 4F.