Tien Mondkers slepen punt uit het vuur in ‘Stad’

logo_valthermondIn een meer hectische dan goede wedstrijd heeft Valthermond een punt overgehouden aan het bezoek aan GVAV-Rapiditas. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord in Kardinge en daar waren de bezoekers het meeste blij mee. Vooraf was het het even puzzelen voor coach Harris Huizingh, want zijn selectie kende maar liefst vier afwezigen.

Dunne spoeling
Arjan Leeuwinga en Alwin Braakman beginnen komende week aan hun herstel, beide spelers kampen met knieklachten. Lars Baas zat een schorsing uit en Stephan de Vries werd zondagmorgen vader van zoon Siem. Tel daar bij op dat Maikel Platje de rest van het seizoen vanwege een wereldreis afwezig is en de spoeling wordt behoorlijk dun.

Stokkende aanvallen
Toch was de openingsfase voor de Monkers. De ploeg had meer balbezit en regisseur Gennissen probeerde uit alle macht een opening te vinden in de Groninger defensie, maar het spel stokte vooral voorin. Tekenend was dat goalgetter Edwin Drenth pas na elf minuten zijn eerste balcontact had. Zijn schot werd echter gekeerd door doelman Remco Molenaar. Langzamerhand ging het initiatief dan ook richting GVAV.

Tegengoal
Zo probeerde Leon Knol het maar liefst van een metertje of dertig toen Erwin Timmer zijn doel had verlaten, maar Rick Schlimback kon eenvoudig onderscheppen. Dat kon de verdediger zo’n tien minuten later niet. Scheidsrechter Stoetman negeerde ten onrechte het vlagsignaal van zijn assistent waardoor Patrick Venema doelman Timmer kon omspelen. Schlimback deed nog een uiterste poging om een tegengoal te voorkomen. Dat lukte, maar via de lat kon Ingmar Liezenga eenvoudig binnen werken.

Vlam in de pan
Arco Bartelsman, beste man aan GVAV-zijde, creëerde zichzelf nog in kansrijke positie om de score te verdubbelen, maar zijn fraaie stift verdween over de het domein van Erwin Timmer. Bijna uit het niets viel dan toch de gelijkmaker. Gennissen vond nu wel Demy te Velde en de aanvallende middenvelder rondde koelbloedig af. Kort voor de thee sloeg de vlam in de pan. Stoetman ontging de overtreding op Gennissen, waarna Tom Meijers middels harde charge op Ingmar Liezenga de zaak trachtte te repareren. In het tumult wat vervolgens ontstond constateerde Stoetman slaan van Tom Meijers, die met rood kon vertrekken.

Punt verdedigen
Wat restte voor Valthermond was het met man en macht verdedigen van een punt en dat deed de ploeg met verve. De ingevallen Daniel Thole speelde een zeer gedegen partij, Rick Schlimback gooide ziel en zaligheid in alle mogelijke duels en doelman Timmer dwong het nodige geluk af. Zo schoot invaller Roy Nijdam op de paal en zag Rachid Conguet zijn inzet op de lat belandden. Demy te Velde vond in één van de weinige tegenstoten nog het zijnet, maar dat was ook teveel van het goede geweest voor de hardwerkende Mondkers.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen speelt gelijk bij Zandpol

Buinen stond twee keer voor, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Bleke derby tussen SETA en Mussel

Waar er voor de thee nog wel het nodige te beleven was op het ...

Borger grijpt laatste strohalm met zege op MSC

Borger heeft nog kans om degradatie te ontlopen dankzij een cruciale overwinning op MSC.