HOC beleeft droomstart in vierde klasse

HOCHOC kent, net als Gieterveen, een droomstart in de vierde klasse. Want nadat vorige week DVC ’59 in eigen huis werd verslagen, was zondagmiddag Zwartemeerse Boys het slachtoffer. De geel-zwarten zegevierden met klinkende cijfers: 0-3. Echter heerst er nog geen hosanna-stemming in Exloo/Odoorn, aangezien over twee weken medekoploper Weerdinge op bezoek komt. 

In één keer
Het begin in Zwartemeer was vanmiddag voor de gasten. Dit resulteerde na tien minuten al in een 0-1 voorsprong. Het was Robert de Bruijn die een hoekshop in één keer het doel indraaide. De mannen van Jans Spiegelaar lieten vervolgens de teugels wat vieren, waardoor Zwartemeerse Boys iets beter in de wedstrijd kwam. Na een half uur spelen pakte HOC de draad weer op en was het Jelle Siekman die na een mooie aanval net naast schoot. Ook liet Richard Wiggers zijn tegenstander regelmatig zijn hakken zien, maar de eindpass was vaak niet nauwkeurig genoeg om tot doelpunten te komen. Deze viel twee minuten voor rust alsnog via Gerben Beek die de 0-2 binnen kopte na goed voorbereidend werk van De Bruijn.

Kansenregen
De tweede helft was niet om over naar huis te schrijven. Het regende kansen, maar hier werd zeer slordig mee om gegaan. Eigenlijk was het meest verheffende moment na rust het wegsturen van een speler van Zwartemeerse Boys vanwege natrappen. Een kwartier voor tijd wist HOC nog wel weer te scoren. Sander Zikken schoot de 0-3 tegen de touwen, al dan niet in buitenspelpositie. De grensrechter van de thuisploeg was hiervan dusdanig overtuigd dat hij niet verder wilde vlaggen na het goedgekeurde doelpunt en hij werd vervangen door de reserve keeper van Zwartemeerse Boys. 

Verdiende overwinning
Al met al boekte HOC een verdiende, ruime overwinning, waar een grotere uitslag zeker tot de mogelijkheden behoorde. Echter zul je niemand in Exloo en Odoorn daarover horen, want met zes uit twee doet de promovendus het tot dusver uitstekend.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nederlaag voor Musselkanaal na bizarre uitgangspositie

Hoe vaak kan een trainer na een 2-7 nederlaag zeggen dat hij tevreden is? ...

Westerwolde wint met ruime cijfers van Pekelder Boys

Westerwolde heeft zichzelf een goede dienst bewezen door Pekelder Boys te verslaan. Na ruim ...