Spelhervattingen doen Musselkanaal de das om

musselkanaalNa de zege van vorige week op Twedo wachtte Musselkanaal de zware uitwedstrijd tegen degradant Dalen. In een alleszins aardige wedstrijd trok Musselkanaal aan het kortste eind. Twee spelhervattingen, beide keren een corner, werden de gasten fataal. Al na drie minuten kwam Dalen op voorsprong en wat Musselkanaal ook probeerde, de gelijkmaker zat er niet in. Een kwartier voor het einde scoorde Dalen opnieuw via een kopbal en Musselkanaal mocht het laatste kwartier blij zijn dat de achterstand niet groter werd. De lat en een aantal goede reddingen van Arjan Scholte Aalbes zorgden ervoor dat de stand 2-0 bleef.

Snelle tegentreffer
Vanaf het eerste fluitsignaal van de niet onaardig fluitende scheidsrechter Achttien uit Jubbega zocht de thuisclub de aanval. In de derde minuut mocht Dalen vanaf rechts een corner nemen en volkomen vrijstaand kopte Tijmen Venhorst bijzonder fraai de 1-0 tegen de touwen. Het eerste kwartier was de thuisclub de bovenliggende partij maar geleidelijk wist Musselkanaal steeds beter tegenstand te bieden. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen wat kansjes maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. Dat had Musselkanaal via Mark Bos wel moeten doen. Hij omspeelde zelfs keeper Rick Braam maar kreeg de bal voor zijn rechtervoet en het schot van hem rolde net langs de verkeerde kant van de paal.

Redding op de lijn
In de tweede helft kwam Marco Heeres bij Musselkanaal in het veld voor Yordi van der Laan maar aan het spel veranderde dit niet zoveel. Dalen kreeg de wat betere mogelijkheden maar Martijn Heerkes kopte naast en ook invaller Eddie Cutala zag zijn kopbal net over gaan. Een kwartier voor het einde kregen de gasten wederom een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Gerwin Schmitz faalde in kansrijke positie maar kreeg de bal opnieuw in de voeten en passte op Jordy Oost. Van net buiten de zestien schoot Oost fraai op het doel maar had de pech dat Ruben Sinnema op de lijn redding wist te brengen.

Twee keer lat
In de tegenaanval was het opnieuw Heerkes die zijn kopbal gered zag worden door Scholte Aalbes. Uit de hierdoor ontstane corner viel even later de beslissing. De hoekschop vanaf de rechterkant werd door Marijn Verdoold, zonder dat er een verdediger in de buurt was, binnen de palen gekopt: 2-0. Musselkanaal was niet meer bij machte om het tij nog te keren. Het was Dalen dat nog een aantal grote kansen kreeg. Musselkanaal had het geluk dat de bal tot twee keer toe via de lat het veld weer inging en gelukkig redde doelman Scholte Aalbes nog een aantal malen prima. Op de nederlaag van de groen-witten viel verder weinig af te dingen. Doelpunten beslissen nu eenmaal een wedstrijd en scoren deed Dalen wel terwijl Musselkanaal een tweetal grote kansen onbenut liet. Komende zaterdag mag Musselkanaal het in Ter Apel opnemen tegen de koploper in 3C, FC Ter Apel’96.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Musselkanaal verliest van CEC

Musselkanaal verloor opnieuw en kent een beroerde start van de competitie.

Gieterveen geeft zekere overwinning weg

In de eerste helft van het duel tussen PJC en Gieterveen waren de gasten ...

Degradatiespook waart rond in Nieuw Buinen

Nieuw Buinen trad zaterdagavond aan tegen Rolder Boys met een verdedigingsblok van vijf spelers, daarvoor ...