De Treffer ’16 heeft eerste overwinning binnen

Na een nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen, moesten de mannen van De Treffer ’16 in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen aantreden tegen de buren uit Buinerveen. Na een 1-0 ruststand bleven de punten na negentig minuten op sportpark ‘De Treffer’ middels een 2-1 overwinning. Hiermee heeft de nieuwe club uit Tweede Exloërmond de zo fel begeerde eerste competitie-overwinning binnen.

Droge knal
Voor beide ploegen was de beginfase om af te tasten naar de mogelijkheden van beide elftallen. Na tien minuten wisten de Mondkers de score te openen. Na een balverovering op het middenveld kon de aanval in de richting van het Buinerveense doel worden ingezet en met een droge knal zette linkermiddenvelder Martin van der Laan de 1-0 op het scorebord. Een wat rommelige fase volgde, waarin beide elftallen wat kansen creëerden. De thuisploeg kreeg wel de beste mogelijkheden op een doelpunt, maar in de afronding liet het nog te wensen over, waardoor 1-0 de ruststand bleef.

Verschil gemaakt
Het eerste kwartier na rust kreeg De Treffer ’16 de overhand in de wedstrijd, maar werd het overwicht niet omgezet in doelpunten, want legio kansen werden om zeep geholpen of door doelman Van Buinerveen onschadelijk gemaakt. Na iets meer dan een uur spelen was het wel raak. Aanvoerder Jonnie Windt speelde zichzelf vrij, waarmee hij de verdediging van Buinerveen op het verkeerde been zette. Vanaf twintig meter schoot hij onberispelijk de 2-0 voorsprong tegen de touwen.

Statistieken
De score had in het laatste half uur nog verder op kunnen lopen, echter het stokte opnieuw in de afrondingsfase bij de Mondker mannen. En waar de ene ploeg het niet doet, doet de andere het. In blessuretijd deden de gasten uit Buinerveen iets terug, maar met slechts dertig resterende seconden bleef de 2-1 als eindstand staan.