Haandrikman en Hogenboom zijn zondag even geen vrienden

eec-buinenZondag wordt de derby tussen EEC en Buinen gespeeld. De ‘beren’ uit Buinen wisten de laatste drie seizoenen niet te winnen van EEC en gezien de slechte seizoenstart van Buinen lijkt het ook nu een moeilijke opgave te worden. Buinen-aanvaller Nick Haandrikman gelooft echter wel dat er wat te halen valt, al denkt EEC-speler Jan-Peter Hogenboom dat de punten gewoon in Ees blijven. Saillant detail: beide youngsters speelden vorig seizoen samen in de A-junioren van Borger, onder de leiding van de huidige EEC-trainer Harjo van der Valle.

Onwennig
Het zal dus even wennen zijn om het tegen elkaar op te nemen in plaats van met elkaar samen te spelen. Haandrikman: “Het is wel een beetje raar omdat we jarenlang teamgenoten zijn geweest, maar ik kijk er naar uit om tegen Jan-Peter en Harjo te spelen.” Hogenboom kan het wel beamen wat zijn oud-teamgenoot zegt, maar heeft er zondag even geen boodschap aan dat hij tègen Haandrikman moet voetballen. “Het is wel apart, want je hebt jarenlang met elkaar gevoetbald en we zitten ook nog eens in dezelfde vriendengroep. Alleen zondag telt dat niet, dan ga ik er alles aan doen om de drie punten te pakken.”

Elkaar dwars zitten
De kans is groot dat beide spelers ook nog eens elkaars directe tegenstander zijn gezien Hoogenboom van nature een verdediger is en Haandrikman bij Buinen in de voorhoede speelt. Beiden weten elkaars kwaliteiten dan ook goed in te schatten. “Jan-Peter is een slimme verdediger die het spelletje goed ziet en hij is een winnaar. Hij zet zich altijd voor de volle honderd procent in”. Dat valt ook wel te merken aan de woorden van de EEC-speler, die gretig klinkt, maar ook lovende woorden heeft voor zijn oude ploeggenoot: “Ik speel de laatste wedstrijden op het middenveld, dus ik denk dat ik niet tegenover Nick sta, maar je moet hem niet te veel ruimte laten want hij is technisch, snel en heeft een aardig schot.”

Open wedstrijd
Hogenboom verwacht dat EEC kwalitatief de bovenliggende partij zal zijn en dat het vooral een fysiek duel zal worden al is Haandrikman een ietwat andere mening toegedaan: “Ik denk dat het een open wedstrijd wordt met twee aanvallende teams, waarbij we zullen proberen om met goed voetbal tot een goed resultaat te komen.” Buinen won echter al drie jaar op rij niet meer van EEC en Hogenboom denkt dat dit onveranderd blijft: “We zullen het niet cadeau krijgen en ik denk dat Buinen de duels niet zal gaan schuwen om zo ons spel te ontregelen. Als we ons eigen spel spelen dan weet ik zeker dat wij de drie punten pakken.”

Mentaal probleem
Voor Buinen zou een goed resultaat wel wenselijk zijn gezien de slechte seizoensstart, want ook vorig jaar kende het een zeer slecht seizoen. Haandrikman weet de oorzaak echter wel van het probleem: “We zijn met elkaar nog geen team, want we moeten nog duidelijk aan elkaar wennen. De scherpte is er niet en door knullige tegendoelpunten gaan de koppies te snel naar beneden.” Het lijkt dan ook op een mentale kwestie, maar al waren volgens de aanvaller de tegenstanders ook gewoon beter. “We krijgen de goals wel makkelijk tegen, maar Roswinkel en VIOS speelden ook gewoon goed voetbal tegen ons.”

Hand van de trainer
De start van EEC lijkt onder de nieuwbakken trainer Harjo van der Valle een stuk beter te zijn. Er werd gewonnen van De Treffer ’16 en maar nipt verloren van Weiteveense Boys. Hogenboom ziet dan ook voldoende perspectief voor de komende wedstrijden: “Het voetballen gaat ons met de week makkelijker af en als we ons zo blijven ontwikkelen dan gaan we nog een mooi seizoen draaien!” De oud-speler van Borger ziet dan ook dat de hand van de trainer duidelijk zichtbaar is. “Hij is een fanatieke trainer en heeft een duidelijke visie. Er zit veel meer voetbal in dan vorig seizoen wat ik ook van andere jongens binnen de selectie hoor. Vorig seizoen werden we nog weggespeeld door Weiteveen en nu verliezen we maar nipt met 1-0.”

Uitgevlogen
Beide spelers kwamen vorig seizoen nog in actie in de jeugdafdeling van Borger, maar zagen geen perspectief om te blijven. Dat terwijl Borger toch twee klassen hoger speelt dan Buinen en EEC. Desondanks hebben beiden een goede gegronde reden voor hun overstap. Hogenboom: “Bij Borger zag ik weinig kans op speelminuten, waar die kans bij EEC wat groter zou zijn. Daarnaast speelde het ook mee dat Harjo er trainer werd en hij mij een goed gevoel gaf en het nodige vertrouwen.” De verdediger annex middenvelder ziet dan ook een mooie kans om zichzelf te ontwikkelen om zo op termijn weer een stap hoger te kunnen zetten.

Ontwikkelen en gezelligheid
“Bij EEC hoop ik door veel te spelen en te leren op trainingen mijzelf verder te ontwikkelen. Als ik mezelf naar een hoger niveau kan brengen, dan wil ik op den duur weer terugkeren bij Borger.” Voor Haandrikman waren het meer de persoonlijke redenen om terug te keren in Buinen. “Ik kom zelf uit Buinen en heb ook in de jeugd van Buinen gespeeld. Ik kan goed met de jongens opschieten en het is gewoon een gezellig team. Mijn keuze is dan ook gemaakt om persoonlijke redenen.”

Vertrouwen in de toekomst
Kijkend naar de verwachtingen voor het resterende seizoen, dan zijn beide heren hoopvol gestemd. Ondanks de stroeve start van Buinen verwacht Haandrikman toch dat zijn club het nog wel beter gaat doen. “Als we meer als een team gaan spelen en scherper zijn, dan verwacht ik dat de resultaten wel komen. Dan weet ik zeker dat we beter gaan presteren als vorig seizoen.” Hogenboom ziet wellicht een plek in de nacompetitie nog wel tot de mogelijkheden behoren voor EEC. “We hebben als doelstelling om de top vijf te halen. Als we er elke week alles aan doen en hard blijven werken dan moet dat mogelijk zijn. Het zou dan mooi zijn als de beloning dan volgt in de vorm van nacompetitie. Maar eerst maar eens winnen van Buinen!”

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vrolijk passen: Buinerveen – Buinen

Vrolijk Pasen? Vrolijk passen! Het Paasweekend staat in het teken van dubbel voetbalprogramma. Dat ...