Borger in extremis langs Vitesse ’63

borgerVorig seizoen wist Borger in twee confrontaties met Vitesse ’63 in de slotminuten de winst naar zich toe te trekken. Deze zaterdag herhaalde de geschiedenis zich, toen Borger in de blessuretijd de 1-2 op het scorebord zette. Een mooie overwinning in een rommelige wedstrijd, die ervoor zorgde dat Borger met stip is gestegen naar plaats drie op de ranglijst.

Vertrouwen
In de wedstrijden tussen Borger en Vitesse gebeurd altijd wel wat en de ontmoetingen zijn vaak van oudsher altijd al hectisch te noemen. Borger was dus ook gewaarschuwd dat het geen gemakkelijke middag kon verwachten. Ook zeker gezien de start van Vitesse, dat beide voorgaande wedstrijden had gewonnen en dus het nodige vertrouwen moest hebben. Het begin was van beide kanten wat aftastend, al had het binnen tien minuten ook al 1-1 kunnen en misschien wel moeten staan. De eerste grote kans was voor aanvaller Luuk Kenter, die zijn tegenstander te snel af was. De aanvaller schoof de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant had aanvaller Bas Wanningen een grote kans om te scoren, maar ook hij faalde hopeloos.

Opsteker én domper
Na de beginfase werd het duel steeds rommeliger en speelde de strijd zich veelal op het middenveld af. Veel kansen werden er dan ook niet gecreëerd, behoudens wat afstandsschoten. Na een half uur spelen was het echter wel raak voor Borger. Jeffrey Spelten knikte de bal hard tegen de touwen uit een hoekschop van Björn Everts. Een mooie opsteker voor Borger dat even later een fikse tegenvaller kreeg te verwerken. Christiaan Vos moest met een ernstige knieblessure het veld verlaten en lijkt voor lange tijd uitgeschakeld te zijn. Ondanks de vele minuten blessuretijd die er bij kwamen in de eerste helft gebeurde er vrij weinig meer voor beide doelen.

Ronald Bulthuis (rechts) viert zijn winnende treffer... (foto's: Andries Middelbos)
Ronald Bulthuis (rechts) viert zijn winnende treffer… (foto’s: Andries Middelbos)

Inzakken
Het was zorg voor Borger om het eerste kwartier goed door te komen, want het was te verwachten dat de thuisploeg meer druk ging zetten. Dat viel juist het eerste kwartier heel erg mee, maar daarna zakte Borger te ver terug. Doordat het te ver terug zakte kwam het zelf niet meer aan voetballen toe. De thuisploeg had echter moeite om door de stugge defensie van Borger te komen en de frustratie nam bij een enkeling dan ook zichtbaar toe. De thuisploeg mocht zich dan ook niet beklagen dat het niet met tien man verder moest na een schandalige actie van de linksachter. Die ging nadat de bal al weg was nog even vol op het been staan van Wiljan Vos, die op dat moment op de grond lag. Een donkerrode kaart was het logische gevolg geweest, maar helaas was de overigens goed leidende scheidsrechter het moment ontgaan.

Hectisch slot
Met elf man ging Vitesse met man en macht op jacht naar de gelijkmaker en werden er veel lange ballen richting het strafschopgebied van Borger gepompt. Uit één van de lange ballen was het bijna raak, maar met een katachtige reflex kon doelman Edwin Haandrikman de bal nog uit de hoek plukken. Op de daaropvolgende hoekschop werd hij echter kansloos gelaten door Bart-Jan van Dijk die het leder tegen de touwen knikte. Met nog vijf minuten te gaan beloofde het nog een hectische slotfase te worden, waarbij beide teams nog vol voor de winst gingen. Het leek er uiteindelijk niet meer van te komen, maar toch was het opnieuw Borger dat in de slotminuten de trekker over haalde.

Lucky Bulthuis
Na een pass van Arno Sieders kwam de bal bij Ronald Bulthuis terecht op de rand van het strafschopgebied. Bulthuis kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal richting de goal, waarbij de bal door Vitesse-verdediger Dieter Kroek met het hoofd werd getoucheerd.  Daardoor stond doelman Ronald Oldengarm op het verkeerde been en werd hij volledig kansloos gelaten. Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn en opnieuw sloeg Borger toe in de slotminuten door alsnog de zege binnen te halen. Borger komt door de zege op gelijke hoogte met Vitesse en staat met zes punten uit drie duels op de derde plaats. Volgende week neemt Borger het in eigen huis op tegen CSVC.