Nieuw Buinen heeft eerste overwinning binnen

Nieuw BuinenToch wel later dan wenselijk én gebruikelijk heeft Nieuw Buinen haar eerste overwinning van deze competitie behaald. In de thuiswedstrijd tegen SC Erica was Arnoud Bentum de maker van de enige treffer. De oranjehemden moesten door verschillende oorzaken aantreden zonder een aantal vaste waarden, maar gezien de prestaties van de invallers lijkt het met de breedte van de selectie wel goed te zitten.

Zoeken
Het was even wennen in de beginfase van de wedstrijd voor de elf die in de basis begonnen. Hoewel SC Erica niet meer de ploeg is die het een aantal jaren geleden was, blijven de Drenten een lastige tegenstander. Eén van de redenen hiervoor is de mentaliteit van de ploeg: niet opgeven, altijd doorgaan. Uiteindelijk was het in de beginfase aanvoerder Robert Hamming, die zijn ploeg aanspoorde om de bezoekers vroegtijdig vast te zetten. Mede hierdoor was Nieuw Buinen in de eerste helft de bovenliggende partij.

Beslissende Bentum
De eerste kans kwam op naam van Arnoud Bentum, die het met een kopbal probeerde. Na een half uur spelen kreeg ook Thijs Hateboer een kans om de score te openen, maar zijn inzet werd door een Ericaan van de doellijn gehaald. De bezoekers werden voor de thee slechts één keer gevaarlijk: een inzet ging voorlangs. Uiteindelijk ging Nieuw Buinen met een voorsprong de kleedkamer in: Arnoud Bentum liet twee tegenstanders achter zich, waarna hij een geblokte inzet zelf tegen de touwen kon werken: 1-0.

Onvoorwaardelijke inzet
In het tweede bedrijf ging Nieuw Buinen op zoek naar meer goals. Kansen om dit te bereiken kwamen er ook wel, maar Bentum en Roy Hooiveld troffen geen doel. Naarmate de wedstrijd vorderde kroop SC Erica meer uit hun schulp, om toch met een resultaat huiswaarts te keren. Eén keer was men dichtbij een treffer, maar bleek de lat de eindbestemming van de aanval. Uiteindelijk werd de overwinning door Nieuw Buinen over de streep getrokken. Niet met florissant voetbal, maar op basis van een onvoorwaardelijke inzet.

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal verliest van Protos

Musselkanaal hield nul punten over aan het bezoek bij Protos.

NWVV speelt gelijk bij VVAK

NWVV stond met 0-2 voor, maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen VVAK.

Westerwolde in extremis langs Gieterveen

Na bijna honderd minuten voetbal op sportpark 'De Barlage' stapte Westerwolde uiteindelijk als winnaar ...