Valthermond pakt eerste drie punten

logo_valthermondValthermond kende een matige start van de competitie. Na de eerste twee competitiewedstrijden stond de teller op slechts één punt. Afgelopen zondag mochten de Mondkers het opnemen tegen, op dat moment nog koploper, Beilen. De blauw-witten waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en Rick Schlimback werd na zijn vroege doelpunt gekroond tot matchwinner.

Op de deklat
Het was direct duidelijk dat Valthermond gebrand was om de eerste drie punten van het seizoen te pakken. De blauw-witten schoten uit de startblokken en werden direct gevaarlijk. Gydo Buurman legde de bal terug op Rick Schlimback die met een voorzet Edwin Drenth wist te vinden. De goalgetter haalde verwoestend uit, maar zijn schot spatte uiteen op de deklat. Niet veel later was het wel raak. Lars Baas vond in de zevende minuut met een goede corner Rick Schlimback die met rechts kon binnenschuiven: 1-0. In het verdere vervolg van de eerste helft werden beide ploegen niet meer gevaarlijk en dus ging Valthermond met een voorsprong de rust in. 

Als een huis
Na de thee ging het dit seizoen nogal eens fout bij de Mondkers. Vandaag was dat niet aan de orde. De verdediging stond als een huis, waardoor Beilen, op een klein kansje na, ook in de tweede helft niet gevaarlijk werd. Valthermond had zelfs mogelijkheden om de score te vergroten, maar een kopbal van Jens Bulle ging over het doel en een schot van Rick Schlimback ging maar net voorlangs. Edwin Drenth schoot wel binnen, maar zijn goal telde niet omdat de scheidsrechter de voordeelregel niet toepaste. Zo bleef de stand ongewijzigd en pakte Valthermond haar eerste drie punten van het seizoen.

In beroep
Volgende week speelt Valthermond uit tegen ZNC. Het is de vraag of de geschorste Tom Meijers dan weer meedoet. Meijers kreeg door een rode kaart tegen GVAV-Rapiditas zes wedstrijden schorsing opgelegd wegens een vermeende slaande beweging, maar is tegen deze beslissing in beroep gegaan. Valthermond en GVAV geven beide aan dat er is geduwd in plaats van geslagen. Als Meijers voor komende zondag niks verneemt is hij komende zondag weer speelgerechtigd.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger nipt onderuit tegen Amicitia VMC

Borger heeft zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Amicitia geen goede dienst bewezen. In een ...

SJS geeft niet thuis tegen Poolster

SJS heeft zichzelf tegen Poolster in de voet geschoten. Nadat Jan Springer zijn ploeg ...