Verjongd Pekelder Boys speelt gelijk

pekelder-boys1Door blessures van Ben Becker en Patrick Abee en de schorsing van Dominique Orsel onderging Pekelder Boys voor de wedstrijd tegen Engelbert een heuse verjongingskuur. Trainer De Vries stelde drie B-junioren op in de basiself, maar achteraf bleek dit niet eens een heel verkeerde zet: de Boys slaagden er in om een punt mee te nemen uit Engelbert.

Treffer Kuiper geannuleerd
In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het voetbal was niet hoogstaand en beide ploegen stonden hun mannetje. De thuisploeg had een klein voordeeltje in de vorm van enkele vrije trappen die hen toegewezen werden, maar goals leverde dit niet op. Pekelder Boys scoorde wel, maar de ogenschijnlijk zuivere treffer van Koos Kuiper werd niet toegekend: de bal stuiterde via onderkant van de lat terug het veld in. Ook was een tweede doelpoging van Kuiper niet goed genoeg om een doelpunt te produceren waarmee 0-0 de ruststand was.

Zuur redt Boys
In de tweede helft was Engelbert de ietwat betere ploeg, al kregen de Pekelders ook kansen. Eric Burema werd onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar de penaltyclaim werd niet erkend. Aan de andere kant kregen de gastheren ook kansen, want Tyrell Olthoff mocht zowaar alleen op keeper Robbert Zuur af, echter had laatstgenoemde een knap antwoord. Niet veel later was er een schot van Taco Groenhuis dat de kruising in zou gaan, maar ook hier had de doelman een knap antwoord op.

Toekomst
Willem Lammerts had voor de gasten nog een grote kans om alsnog de overwinning mee te nemen, maar zijn kopbal ging te ver over de dwarsligger. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel, wat misschien wel de juiste afspiegeling was. Opvallend in de wedstrijd was het feit dat de 16-jarige Jan Hoiting zich nu al opwerpt als de revelatie van het seizoen: de jongeling houdt zich wekelijks zonder veel moeite staande. Ook Robert Westers maakte een prima indruk in Engelbert: “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”.