Westerwolde weet opnieuw niet te winnen

westerwoldeHoewel misschien enigszins geflatteerd, waren de cijfers aan het eind van de wedstrijd tussen FVV en Westerwolde heel duidelijk in het nadeel van Vlagtwedder team: vijf doelpunten tegen en zelf niet één gemaakt. Van Westerwolde-kant was het binnen alle linies veelal huilen met de pet op. Slechts doelman Johan Kruize, die aanvankelijk met een paar fraaie reddingen Westerwolde in de race hield, scoorde over de gehele wedstrijd gezien een voldoende.

Brilstand
In de eerste helft ging de strijd gelijk op. De betere kansen waren er voor FVV, maar de paal stond voor hen succes in de weg. Westerwolde probeerde via de snelle counter het de doelman van FVV moeilijk te maken, maar mede door soms matig optreden van de Westerwolder voorwaartsen en de weinige ondersteuning die zij kregen, kwam de goalie niet echt in gevaar. Toen scheidsrechter Caglak uit Hoogezand voor het rustsignaal blies, stond er dan ook de bekende brilstand op het scorebord.

Tij keren
Na de rust was het FVV dat meer en meer de touwtjes in handen nam. Vrij vlot kwam de ploeg dan ook op voorsprong. In eerste instantie werd een hoge bal door de Westerwolder verdediging niet helemaal goed weggewerkt, waarna een aanvaller van FVV de bal simpel kon binnen tikken. Met het inbrengen van Merijn te Velde en Kevin van der Laan probeerde oefenmeester Swarts het tij te keren, maar ook dit leverde niet het gewenste effect op. FVV kreeg steeds meer ruimte en met behoorlijk veel raffinement vanaf het middenveld probeerde men de verdediging van Westerwolde te verschalken.

Grote marge
Dit resulteerde in twee mooie doelpunten, onhoudbaar voor doelman Kruize. Bij Westerwolde gingen de hoofden naar beneden en in de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg FVV nog een strafschop. Hierbij was het wel de vraag of de bal naar de hand van Ferdy Kuiper ging of zijn hand naar de bal. De elfmeter werd prima binnen geschoten. Het vijfde doelpunt in blessuretijd was voor de statistiek, maar aan het eind van de competitie misschien toch nog van belang voor het doelsaldo.