SJS redt het niet in Middelstum

SJSHet is nog niet de start waar SJS op gehoopt had. Na een zege op De Fivel ging de ploeg van Loewie Piebes in een volgende ontmoeting met een Hogelandster ploeg onderuit. Mede door individuele fouten ging de wedstrijd tegen Middelstum met 3-2 verloren. Voor SJS is het zaak om de schade ten opzichte van de bovenste ploegen niet nu al te groot te laten worden, te beginnen komende zaterdag tegen GEO.

Sterke rechterflank
SJS was in de beginfase de bovenliggende partij en werd, net als in de wedstrijd tegen De Fivel, enig gevaar gesticht over de rechterflank. De bezoekers kwamen dan ook terecht op voorsprong via een goal van Gerben Sieders. Na het inschuiven van Frank Venema stapte spits Rotman slim over de bal, waardoor Sieders vrije doorgang richting de goalie had: 0-1. In de fase daarna kregen de Knoalsters een aantal kansen om de voorsprong te vergroten, maar onder andere Ronald Zuidema miste. Waar SJS de kansen niet benutte, trof Middelstum wel twee keer doel.

Knullige tegengoals
Eerst liepen Zuidema en Alex Moorlag achteruit, waardoor er een doeltreffend schot kon worden gelost en vervolgens ging doelman Wouter Rozema opzichtig in de fout in de vorm van een slordige inspeelpass. De aanvaller van Middelstum die de bal in de voeten gespeeld kreeg, gaf een teamgenoot een niet te missen kans: Rozema probeerde zijn fout nog te herstellen, maar kon dit alleen doen door een strafschop te veroorzaken. Zuur voor de goalie was het feit dat deze feilloos werd benut.

Inhaalrace
In de tweede helft ging SJS op zoek naar twee goals om zo de overwinning mee te nemen. Dit lukte echter niet, want alleen Tristan Rotman wist doel te treffen. Op dat moment was het echter al 3-1, nadat een opportunistisch spelend Middelstum in de counter de marge had vergroot. Tussen de derde Middelstumer goal en de treffer van Rotman zette SJS alles op alles om het gat te dichten, maar de inhaalrace kreeg nooit echt vorm.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW heeft weinig te duchten van JVV

SPW kreeg zondagmiddag Kanaalstreek-genoot JVV op bezoek. En waar de Knoalsters meedoen om te ...

EEC met pijn en moeite langs Buinerveen

EEC heeft zich met pijn en moeite langs hekkensluiter Buinerveen weten te wurmen. Op  ...