Gasselternijveen ook met lege handen tegen Eext

GasselternijveenHet lijkt erop dat Gasselternijveen zich moet gaan voorbereiden op een zwaar seizoen. Na drie wedstrijden staan de Nieveensters immers nog met lege handen. En of het realistisch is om in de komende wedstrijden tegen Valther Boys en WKE punten te verwachten? Het lijkt meer redelijk dat de roodhemden zich gaan richten op ontmoeting met Buinerveen, op 9 oktober.

Organisatie herstellen
Al vrij snel kwam Eext op voorsprong. De oorzaak was de organisatie van Gasselternijveen, die niet goed was. Daarvoor had Eext ook nog een schot gelost op de goal, waarbij keeper Dylano Stegers er van overtuigd was dat de bal naast ging. Hij had gelijk, maar maakte het wel erg spannend. Via de paal ging de bal voor de goal langs, waarna die over de zijlijn gewerkt kon worden. Na de 0-1 werd de organisatie wat aangepast, waardoor Gasselternijveen meer grip op de wedstrijd kreeg. Dit kreeg zijn beslag in de 1-1, na een kwartier spelen. Een mooie aanval waar supporters van beide ploegen van konden genieten werd door Arjan Hospers afgerond.

Geen raad met overtal
In de tweede helft ging het ook weer mooi gelijk op. Totdat er een overtreding gemaakt werd op Arjan Hospers, waardoor speler Eext een directe rode kaart kreeg. Normaliter zou het dan makkelijker moeten worden voor de ploeg met overtal, maar dat was niet het geval. Gasselternijveen wist niet direct van deze situatie te profiteren en Eext kwam op een 1-2 voorsprong via een voorzet, waarbij Bart Botterblom en Frank Pals beiden de bal weg wilden koppen en elkaar daardoor flink in de weg zaten. De spits van Eext kon profiteren: 1-2.

Aansluitingstreffer
Het werd nog erger voor de thuisploeg. De 1-3 kwam door een scrimmage en een raar schot tegen verdediger Nieboer aan, waardoor de bal kansloos voor keeper Stegers het doel in belandde. Direct daarna had Gasselternijveen een antwoord door Alvin Boekelo aan de linkerkant diep te sturen. De bal werd strak voor gezet, waardoor Kevin Hemmes hem alleen nog maar binnen moest tikken: 2-3.

Persoonlijke fouten
Lang konden de gastheren hier niet van genieten, want het werd 2-4 via een penalty, toegekend na het corrigeren van miscommunicatie. Ook Gasselternijveen kreeg daarna nog een penalty, die benut werd door Rick Bokhorst. 3-4. Al met al een doelpuntrijke wedstrijd waarin leuk gevoetbald werd, maar waarin persoonlijke fouten er voor heeft gezorgd dat Nieveen nog steeds met lege handen staat.
Banner GNV

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like