Marco Boskers wil Westerwolde op de rails krijgen

westerwoldeIn het voorjaar van 2014 betekende een 0-5 overwinning van Westerwolde op Gieterveen dat het kampioenschap én promotie een feit was voor de Vlagtwedders. Na een verrassend sterk debuutseizoen in de vierde klasse, waarin nacompetitie op een haar na gemist werd, beleven de roodhemden nu een iets mindere fase. In drie wedstrijden werd slechts één punt verzameld. Eén van de  spelers die Westerwolde weer op de rails moet gaan krijgen is Marco Boskers: hij moet de motor op het middenveld worden.

Niet scherp
Het puntenaantal van Westerwolde op dit moment is tegenvallend, want het zijn er zes minder dan de komende tegenstander: Gieterveen. De ploeg die de vierde klasse afgelopen voorjaar achter zich liet. Boskers weet wel een reden te benoemen: “We zullen gewoon scherper moeten zijn. Vooral wanneer het gaat om het afmaken van de kansen, dan kan het nog veel beter. Maar nu is het belangrijker dat we niet in paniek raken en ons eigen spel spelen, want daarmee creëren we iedere wedstrijd voldoende kansen!”

Uitstekende keuze
De nu 18-jarige Boskers is nieuw in de selectie van Loek Swarts. De middenvelder kwam, mede vanwege trainer Swarts, over van SC Stadskanaal: “Na mijn start als 
voetballer in mijn woonplaats Alteveer ben ik via een tussenstop in Veendam bij SC Stadskanaal terecht gekomen. Mijn inschatting was dat ik daar nog niet in beeld zou zijn voor een plaats in het eerste, dus heb ik de overstap gemaakt naar Westerwolde. En ik moet zeggen dat ik er nog geen seconde spijt van heb gehad.”

Marco Boskers probeert een tegenstander te passeren... (foto: Bé Eelsing)
Marco Boskers probeert tegen Engelbert een tegenstander te passeren… (foto: Bé Eelsing)

Doorontwikkelen
Als gezegd was één van de redenen om voor de Vlagtwedders te kiezen de aanwezigheid van Swarts. “Ik wil mijzelf doorontwikkelen als voetballer. In deze jonge ploeg, die graag wil voetballen, kan dat heel goed!”, aldus de commercieel medewerker van telecomwinkel PhoneHouse. “Loek is een trainer die jonge jongens op een goede manier weet te begeleiden én beter weet te maken. Op dit moment heeft hij richting mij zijn reputatie al waargemaakt!” 

Voetballende ploegen
Boskers, die een jaar in Amsterdam vertoefde, maar nu weer terug is in het Groningse, kijkt uit naar de ontmoeting met mede-koploper Gieterveen: “Net als wij, wil Gieterveen graag voetballen. Wat dat betreft kan het wel eens een leuke wedstrijd worden. Wanneer het ons lukt om Jordi Bakker en Jerremy Weerts uit te schakelen zijn wij een heel stuk op weg richting drie punten, denk ik.” Maar bijna in één adem voegt de student Bedrijfskunde hier aan toe dat ook het collectief van Gieterveen niet onderschat moet worden: “Op het moment dat het moet, dan staan ze er voor elkaar. Kijk maar naar de promotieduels tegen PJC, waarin ze het niet cadeau hebben gekregen.” 

Weinig snelheid
Wanneer we vragen waar de zwakke punten van Gieterveen zitten, dan weet Bosker snel zijn blik te richten op de defensie van de groenhemden, die volgens de middenvelder snelheid mist: “Hier moeten onze snelle voorhoedespelers Merijn te Velde en Jeremy Hekman van profiteren.” En dat moet dan resulteren in drie punten en de start van een opmars: “Op ons eigen kunstgras moet het lukken de punten te pakken, waarna we de lijn door moeten trekken. Ons einddoel is dan promotie naar de derde klasse, al dan niet via de nacompetitie.”

Ontmoeting
Leuk persoonlijk element aan de wedstrijd voor Boskers is de ontmoeting met oud-jeugdtrainer Jordi Nijgh: “Ik heb een heel goede band opgebouwd met Jordi in de tijd dat we samenwerkten bij Stadskanaal.” Volgens Boskers ligt voor de startend hoofdtrainer een mooie carrière in het verschiet: “Jordi heeft persoonlijkheid, leiderschap én heeft een goede visie op het spelletje. Gieterveen is een prachtige club om te starten, maar zijn eindstation zal het echt niet zijn.”

Jordi Nijgh over Marco Boskers:
Marco en ik werkten samen in de A-junioren van SC Stadskanaal. Boskers was op dat moment nog B-junior, maar stroomde vervroegd door: “Marco was t
oen al fysiek sterk genoeg en had voldoende voetballende kwaliteiten om een meerwaarde te kunnen zijn voor het elftal. Hij kan als centrale verdediger uit de voeten, maar is meer geschikt als controlerende middenvelder. Ik had dat seizoen een erg plezierig en talentvol team om mee te werken, maar Marco is een speler waarover iedere trainer wil beschikken: een leergierige, maar ook erg sociale jongen die uitstekend in de groep ligt. Ik begrijp de stap naar Westerwolde, maar Marco had dit seizoen ongetwijfeld zijn kansen gekregen bij Stadskanaal wanneer hij daar was gebleven.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

GKC-spits Robbert Mensinga wil niet meer geprikkeld worden

De eerste wedstrijd onder leiding van trainer Emiel Jansen kende voor aanvaller Robbert Mensinga ...

Noah Sahetapy: “Het vertrouwen is er om Raptim te verslaan.”

Musselkanaal-doelman Noah Sahetapy heeft vertrouwen in een goede afloop in de kraker tegen Raptim.

Bas Alting (Gieten) vreest Stadskanaal niet: “Wij staan niet zomaar vierde!”

Gieten presteert dit seizoen boven verwachting goed. De Drenten beleefden een uitstekende eerste seizoenshelft ...