Gerben Meems redt ongeslagen status Onstwedder Boys

onstwedder_boysOnstwedder Boys heeft vanmiddag op het eigen sportpark ‘De Boskamp’ ternauwernood haar ongeslagen status weten te behouden. In de wedstrijd tegen Corenos was er een late goals van Gerben Meems voor nodig om één punt in eigen huis te houden: 2-2.

Dubbele achterstand
In de matige eerste helft kwam Corenos na twintig minuten spelen terecht op voorsprong. Vlak voor rust wordt het zelfs 0-2 door een prima aanval van de ploeg uit Roodeschool. Voor Fokke de Jonge was dit ongetwijfeld het signaal om in de rust de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Iets wat de ervaren oefenmeester lukte.

Meems belangrijk
Want in de tweede helft speelde Onstwedder Boys met meer overtuiging en was het de betere ploeg. Gerben Meems zette een aanval op via Rutgert Tipker: deze gaf voor op Gerwin de Wijk, die op zijn beurt Meems weer aan het werk zette. De geestelijk vader van de aanval mocht vervolgens het laatste zetje geven voor de aansluitingstreffer.

In extremis
Hierna ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar ondanks een overwicht lukte het de Boys niet om tot grote kansen te komen. Pas in de laatste minuut van de wedstrijd maakte Gerben Meems de gelijkmaker: een van richting veranderd schot leverde de oranjehemden een punt op.