SETA niet opgewassen tegen Tiendeveen

setaSETA kende een voortvarende competitie start en was na twee gewonnen wedstrijden mede-koploper in 5E. De verwachtingen waren dus hooggespannen voor de derde wedstrijd, tegen Tiendeveen. De bezoekers bleken over de hele wedstrijd gretiger dan SETA en wonnen volledig terecht. Voor de spelers van Harm Bolk werd duidelijk dat strijdlust tonen en als collectief voor de dag komen een eerste vereiste is om wedstrijden te winnen.

Onder druk
De blauw-witten werden direct onder druk gezet. Dit leverde Tiendeveen al in de derde minuut een mooie scoringskans op, maar het schot ging rakelings voorlangs. SETA had in het eerste deel van de wedstrijd in de melk te brokkelen, hoewel het halverwege de eerste helft dacht dat men zou kunnen profiteren van het uitvallen van de spits van Tiendeveen. Dit was echter niet zo: de bezoekers bleven zoeken naar de openingstreffer.

Uitblinker Van der Werff

Het was vooral de verdienste van Patrick van der Werff dat SETA heel lang de nul hield: de doelman van de blauwhemden had enkele fraaie reddingen in huis. Het enige wapenfeit van de Musselkanaalsters was afkomstig van Rick Hendriks, die zijn schot van richting veranderd zag worden. Hierdoor trof het schot geen doel. Toen iedereen dacht dat de rust met een brilstand bereikt werd, sloeg Tiendeveen toch toe: vanaf het middenveld kon een speler van de bezoekers heel simpel doorlopen en raak schieten: 0-1 door Yusuf Ucan.

Gelijkmaker forceren
In de rust paste trainer Bolk twee wissels toe, waardoor Ricardo van der Sluis en Stefan Goelema binnen de lijnen kwamen. Met deze wissels werd geprobeerd om wat onder de druk van Tiendeveen uit te kunnen komen. Dit lukte maar gedeeltelijk, waardoor Tiendeveen de bovenliggende partij bleef. Toch wist SETA de stand vrij snel in evenwicht te brengen: Van der Sluis speelde zich knap vrij een schoot de bal vervolgens in de verre hoek.

Wedstrijd beslist
Alles wat SETA een warm hart toedraagt maakte zich op voor een ommekeer in de wedstrijd, maar heel lang kon men geen hoop koesteren. Nog geen tien minuten na de gelijkmaker kwam SETA nog goed weg toen een treffer van Tiendeveen werd geannuleerd, maar halverwege het tweede bedrijf was een schot van grote afstand van Sander Booijink doelman Van der Werff te machtig: 1-2. Vijf minuten na deze treffer besliste Tiendeveen de wedstrijd definitief door via Sander Blok de 1-3 te maken. Voor SETA toch wel een tegenvallend resultaat. Zaak om dit volgende week recht te zetten tegen hekkensluiter Erica ’86.