Spelten weer belangrijk voor winnend Borger

borgerBorger lijkt momenteel in een flow te zitten en kent met drie overwinningen uit vier gespeelde wedstrijden een uitstekende competitiestart. Ook in de wedstrijd tegen CSVC had Borger het geluk enigszins aan haar zijde, waarbij de bezoekers zeker gezien de tweede helft wel recht hadden op een punt. Bij de groen-witten maalde er echter niemand om en bleek de treffer van topschutter Jeffrey Spelten uiteindelijk voldoende voor de zege.

Optisch overwicht
CSVC kende een niet al te beste seizoensstart, maar de ploeg uit Coevorden staat wel bekend als een goed voetballend elftal. Borger hield zich dan ook aan de strijdwijze van de afgelopen weken en gunde CSVC het balbezit. Daardoor leek CSVC optisch wel beter te zijn, maar de gasten hadden wel de grootste moeite om in de eerste helft tot echt grote scoringskansen te komen. De betere kansen waren zelfs voor de thuisploeg.

Pechvogel Haandrikman
In de beginfase ontstonden er voor de goal van Borger een aantal hachelijke situaties. Dit kwam met name door een stukje miscommunicatie in de achterhoede. Tot tweemaal toe wist CSVC er niet van te profiteren en mocht Borger daar zeker niet over klagen. Bij een van die situaties liep doelman Edwin Haandrikman echter wel een blessure op. De doelman bleek later zijn pink gebroken te hebben. Good-old Mark Wolters moest hem na een kleine tien minuten spelen al komen vervangen tussen de palen. Het spelbeeld veranderde niet en langzamerhand kreeg Borger ook wat kansen. Met name Luuk Kenter kreeg toch een aantal grote kansen om te scoren, maar lijkt het vizier in de beginfase van de competitie nog niet op scherp te hebben.

Opnieuw Spelten
Zijn aanvalspartner Spelten heeft dat wel en schoot tot nu toe al zes keer raak. Dat de spits het net momenteel makkelijk weet te vinden bleek dan ook na een half uur spelen. Spelten bleef voor de CSVC-doelman Rogier Assen rustig en schoot de bal op uitstekende wijze binnen. Aan de goal hing echter wel een buitenspelluchtje, maar arbiter Smit keurde de treffer wel goed. Waar Kenter verzuimde om de tweede treffer te maken hadden de bezoekers ook de kans om gelijk te maken. Frank Roseboom had tot tweemaal toe de kans om doelman Wolters te verschalken, maar deze bracht tot tweemaal toe redding.

Kansen
In de tweede helft liep Borger te ver achteruit en kwam het nauwelijks meer van eigen helft af. Ondanks het grote overwicht had CSVC moeite om door het hechte blok van Borger te voetballen. Bijna door toedoen van eigen geklungel lag de gelijkmaker in het net, maar de paal wist Borger en doelman Wolters een handje te helpen. De bezoekers bleven drukken en Borger maakte het zichzelf te moeilijk door onnodig ver achteruit te lopen. Dat zorgde ervoor dat CSVC echt een enorme kans kreeg om de gelijkmaker te maken, maar daaruit bleek inderdaad dat de ploeg uit Coevorden moeite heeft om te scoren. Eerst was het Bram Maes die uit een vrije trap tegen de paal kopte, waarna deze voor de voeten kwam van Rick ter Avest. Ter Avest kon tot tweemaal toe van dichtbij inschieten, maar schoot eerst tegen Wolters op en schoot daarna hopeloos over. 

Runner-up
Daar kwam de thuisploeg goed weg dat gedurende de tweede helft ook de kansen kreeg om het duel te beslissen. Kenter bleef ook in de tweede helft een aantal goede kansen om zeep helpen en ook Martijn Ulenreef vond doelman Assen op zijn weg. Uiteindelijk lukte het Borger om de overwinning over de streep te trekken en kon het de drie punten bijschrijven. Door de zege is Borger geklommen naar plaats twee achter koploper Nieuwleusen, dat een punt meer heeft. Volgende week gaat Borger op bezoek bij Rouveen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like