EEC handhaaft zich achter de top

eec-gkcOp een zonovergoten sportpark in Oosterhesselen stond de wedstrijd tussen VIOS en EEC op het programma. Vorig jaar werd EEC tot twee keer toe weggespeeld door deze ploeg. Dit jaar zijn de verhoudingen echter meer gelijkwaardig, gezien het feit dat EEC met een aantal nieuwe spelers speelt in de basis en het team het onder leiding van speler/coach Harjo van der Valle tot nu toe aardig doet. Ondanks de afwezigheid van de vaste waarde in de verdediging Julian Addink en topscoorder Bart Rietveld, wist de ploeg uit Ees toch verdienstelijk 1 punt mee naar huis te nemen.

Scheenbeen
Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd waren beide teams aan het aftasten wat de tactiek was van het andere team. EEC had een licht overwicht, maar kwam niet tot grote kansen. Alleen Remco Huizing had in de beginfase de kans om een openingsgoal te maken, maar raakte de bal met zijn scheenbeen waardoor deze net naast het net verdween. Naarmate de eerste helft vorderde kwam VIOS meer in het spelletje, maar doordat beide teams de verdediging goed hadden staan leidde dit niet tot een doelpunt. De grootste kans voor VIOS in de eerste helft werd door EEC-keeper Jasper Lubbers op bekwame wijze onschadelijk gemaakt.

Gouden wissel
De tweede helft begon op dezelfde wijze als de eerste: aftastend, met maar weinig kansen voor beide teams. EEC voetbalde vanuit een hecht blok, maar kon aanvallend niet echt doordringen. Halverwege de tweede helft moest speler/coach Harjo van der Valle het veld verlaten met een hamstringblessure. Zijn vervanger, Gerald Ebbing, speelde direct vanaf het moment dat hij het veld betrad een belangrijke rol. Ebbing werd in de diepte aangespeeld door Jelmer van der Tuuk waarna een fraaie voorzet voor de voeten van Stefan Sanders belandde, die de 0-1 op het scorebord bracht.

Uitblinker Lubbers
Door het wegvallen van de ervaren kracht Harjo van der Valle kreeg EEC het wel lastig. VIOS zette logischerwijs meer druk en organisatorisch had EEC het moeilijk. Wel werd er voor elke meter gestreden. Met name keeper Jasper Lubbers liet zich weer eens van zijn goede kant zien en redde een aantal mogelijkheden tot scoren van VIOS. Toch lukte het EEC niet om de overwinning over de eindstreep te trekken. Een bal vanaf de linkerkant werd rustig binnen getikt door VIOS-speler Dion Westerhof. VIOS bleef tot het einde van de wedstrijd aanvallen, maar EEC wist op karakter toch nog een punt mee naar huis te nemen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rolder Boys bezorgt Stadskanaal pijnlijke nederlaag

Stadskanaal kreeg een behoorlijke oorwassing van Rolder Boys en verloor met 0-5. De zorgen ...

Pekelder Boys houdt stand tegen Bareveld

Pekelder Boys heeft de uitstekende basis, die het in de eerste wedstrijd van de ...

Fit Boys drukt Borger verder in de problemen

Zeven nederlagen op rij, dat was de constatering na de 0-3 nederlaag tegen Fit ...