Gehavend Valthermond naar winst in Zuidbroek

logo_valthermondTrainer Harris heeft dit jaar qua personele bezetting iets meer mogelijkheden dan afgelopen seizoenen dat was voor het duel met ZNC maar goed ook. Onder andere door blessures kon de oefenmeester geen beroep doen op tal van reguliere basisspelers. Gevolg was dat het middenveld van de Mondkers louter uit tieners bestond. Het drietal Demy te Velde, getooid met aanvoerdersband, Dion van der Laan en Jens Bulle weerden zich echter kranig.

Half elftal
Over naar de lijst van afwezigen: Jesper de Graaf, Daniel Thole en Erwin Wardenburg waren allen zo geblesseerd dat zij niet eens tot de wedstrijdselectie behoorden, Theo Gennissen was voor zijn jaarlijkse uitje in Engeland en Alwin Braakman en Arjan Leeuwinga zaten weliswaar op de bank, maar waren beiden nog lang niet fit genoeg om te starten tegen de Zuidbroek/Noordbroekse combinatie. Tom Meijers was in afwachting van de uitspraak van de tuchtcommissie KNVB wel speelgerechtigd.

Drenth is los
Valthermond begon furieus aan het duel. Afgelopen seizoen bleken de Broeksters een lastige tegenstander voor de blauw-witten en dat was men nog niet vergeten. Na zes minuten spelen kopte Tom Meijers al een corner van Lars Baas voorbij doelman Bernie Prins. Nadat Jeroen Huizinga verzuimde om een zeldzaam slippertje van Lars Baas af te straffen verdubbelde Edwin Drenth met zijn eerste treffer van het seizoen de Monker voorsprong. Diezelfde Drenth had pech dat een schot uit de draai net voorlangs het domein van Prins ging.

Tom Meijers buiten zinnen na zijn treffer… (foto’s: Bennie Schlimback)

Meijers drie keer rood
Valthermond leek af te stevenen op een eenvoudige middag, maar Tom Meijers kent tot op heden nog geen gelukkig seizoen. Eerst werd een overtreding van de verdediger door scheidsrechter Arends met geel bestraft en kort daarna was ook het commentaar op de leiding van Meijers goed voor geel. Voor de derde keer in successie kon de kopsterke Meijers dus vroegtijdig onder de douche. ZNC profiteerde niet van de numerieke meerderheid. Stefan Arendsen kopte dan nog wel een inzet van Joop Uuldriks van de lijn, aan de andere kant had de thuisploeg geluk dat doelman Prins een schot van Te Velde onder controle kreeg.

Geen stormloop
Ook na de thee bleef de verwachte stormloop van ZNC uit en bleef het tiental van Valthermond redelijk eenvoudig op de been, al had de thuisclub pech dat een inzet van Jeroen Huizinga op de kruising belandde. Met nog een kwartier spelen viel eigenlijk uit het niets toch de 2-1. Roy Muurman kopte prima binnen. Dit was voor Harris Huizingh het signaal om Alwin Braakman te brengen.

Stylist Braakman
Vijf minuten later en drie panna’s verder schoot de stylist zijn ploeg in veilige haven. Demy te Velde was de aangever. ZNC geloofde het verder wel en de wedstrijd kabbelde verder naar het einde. Rick Schlimback had nog pech dat zijn treffer wegens buitenspel werd afgekeurd, maar niemand aan Valthermond-zijde die daar verder over treurde.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen op karakter langs DSC ’65

Onder leiding van interim trainer Arend Scholtens heeft Sellingen een dik verdiende 3-2 overwinning ...

TEVV komt net tekort tegen Emmen

Dat TEVV een smallere selectie heeft dan v.v. Emmen is bekend en dat brak de ...

Jeroen Drenth redt een punt voor Musselkanaal

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week tegen Protos was Raptim afgelopen zondag de ...