Nieuw Buinen in slotfase naar overwinning

Nieuw BuinenNieuw Buinen heeft op bezoek in Sneek een zwaarbevochten 1-2 overwinning behaald op LSC 1890. Tegen de promovendus, die tot dusver slechts één puntje had verzameld, had de ploeg van Geert Oosterloo het erg moeilijk, maar nadat de oefenmeester een drietal wissels had toegepast trokken zij alsnog de overwinning naar zich toe. Hierdoor staan de oranjehemden momenteel op een keurige derde plaats met acht punten uit vier wedstrijden.

Binnenkant paal
Nieuw Buinen speelde deze middag weer in een 5-3-2 formatie, met drie centrale verdedigers. Daarnaast nam Gert Lukens na een lange periode van afwezigheid weer plaats op de reservebank. Hier zat ook Roan Poelstra, die vanwege het kunstgras in Sneek werd gespaard om blessures te voorkomen. De gasten leken al vroeg op voorsprong te komen via Arnoud Bentum, maar de snelle aanvaller zag zijn inzet via de binnenkant van de paal het veld weer inkomen. Dit was zo ongeveer het hoogtepunt van de eerste helft, waarin in een veel te laag tempo werd gespeeld en zodoende grote kansen uit bleven.

Geen windeieren
Ook in de tweede helft bleef Nieuw Buinen maar doormodderen en zakte het spelniveau naar een bedenkelijk peil. Na ruim een uur wilde trainer Oosterloo ingrijpen door een aantal wissels toe te passen, maar zag hieraan voorafgaand LSC 1890 zomaar op voorsprong komen via een verdwaalde voorzet: 1-0. Hierna kwamen alsnog Gert Lukens, Joeri Westerhof en Roan Poelstra in het veld, voor respectievelijk Frank Schijff, Robert Tieks en Wessel Koomans. Deze wisselingen legden de oranjehemden geen windeieren, want zij pakten gelijk het initiatief en verhoogden het baltempo.

Matchwinner Hooiveld
Er werd meer de aanval gezocht via de vleugels, waar Arnoud Bentum zijn directe tegenstander voorbij snelde en Roan Poelstra een voorzet op maat gaf. De invaller rondde goed af en bracht zijn ploeg in de 85e minuut op gelijke hoogte. De Friezen probeerden vervolgens met tien man deze gelijke stand over de streep te trekken, maar Nieuw Buinen bleef maar aandringen en zij zagen dit beloond worden door Roy Hooiveld. Drie minuten voor tijd was hij er als de kippen bij om de 2-1 in de rebound binnen te tikken en daarmee werd hij matchwinner.