Denny Feiken kan niet langs de kant staan

stadskanaal_JPGVoor SC Stadskanaal verloopt het seizoen nog niet als gewenst. De ambitieuze derdeklasser wil dolgraag de stap naar de tweede klasse maken, maar na vier wedstrijden staat de teller op drie punten en even zoveel nederlagen. Ook afgelopen zondag ging de wedstrijd verloren. In Schoonebeek bleek het plaatselijke SVV ’04 te sterk. En hoewel het verschil maar minimaal was (1-0), deed de nederlaag heel veel pijn bij Denny Feiken en zijn teamgenoten: “We missen net een stukje geluk.”

Kampioenschap
En om dat te compenseren geeft Feiken aan dat het heel belangrijk is dat er de komende wedstrijden hard gewerkt gaat worden. Want willen de Knoalsters zich nog gaan mengen in de strijd om het kampioenschap, dan zullen de wedstrijden tegen Sleen (nu vierde) en aartsrivaal Musselkanaal op 9 oktober koste wat het kost gewonnen moeten worden. En in die strijd zal het trainer Rick Slor veel aan gelegen zijn om te beschikken over een voltallige selectie. Want daar wringt de schoen op dit moment. Iets wat Denny Feiken nauwelijks aan te rekenen is.

Meniscus
Want de sterkhouder werd op vrijdag 16 september geopereerd aan zijn knie, maar maakte negen dagen later alweer deel uit van de wedstrijdselectie: “Ik had al een paar maanden pijn aan de knie, maar redde het nog wel met pijnstillers. Toch moest ik geopereerd worden aan mijn meniscus.” Dat gebeurde dus met succes en nadat verzorger Geerlings de hechtingen uit de knie van Feiken had verwijderd, nam de verdediger plaats in de dug-out: “Ik kan het niet aan om langs de kant te staan, dus ik wil zo snel mogelijk mijn rentree maken.”

Danny Feiken staat negen dagen na zijn kijkoperatie weer op het veld... (foto: Stoffer Bakker)
Danny Feiken staat negen dagen na zijn kijkoperatie weer op het veld… (foto: Stoffer Bakker)

Creativiteit
Vanaf die plek zag hij zijn ploeggenoten opnieuw drie dure punten verspelen: “We speelden niet onaardig, maar we creëerden gewoon te weinig kansen. En de kansen die we kregen, die benutten we niet. Dan wordt het lastig om een wedstrijd te winnen.” Het gebrek aan creativiteit had ongetwijfeld te maken met het ontbreken van buitenspelers Sten Vos en Jordy Saman, die door uiteenlopende oorzaken niet aanwezig waren: “Dat soort jongens missen we dan wel.”

Risico’s
Overigens kwam Feiken in Schoonebeek niet in actie. Daarmee leek trainer Slor de meest verstandige man van de middag, want met de eerder genoemde wedstrijden in het vooruitzicht, kan hij het zich niet veroorloven om risico’s te nemen met zijn beste speler. Aan de wil van Feiken zal het nooit liggen, want hij staat te popelen om komende zondag wel weer in actie te komen: “Ik ga ervan uit dat ik tegen Sleen weer mee ga spelen. Als de trainer mij opstelt, dan zal ik er staan!”

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys zet SETA aan de kant

De bekerderby tussen SETA en Onstwedder Boys leverde een duidelijk eindstand op: 0-5. Grote ...

Onstwedder Boys doet goede zaken

Onstwedder Boys heeft zichzelf in de strijd om een plaats in de nacompetitie een ...

Geert Katoen verguld van trots door promotie Nieveen

Daags na de promotie van Gasselternijveen naar de vierde klasse leeft trainer Geert Katoen ...