HOC beloften ruim langs WKE-16

HOCDe beloften van HOC zijn de Noordlease/Heigro Cup voor spelers onder 21 jaar goed gestart. In een poule met Nieuw Buinen, Zwartemeerse Boys en WKE-16 moesten de jongelingen in de eerste wedstrijd aantreden tegen laatstgenoemde en op sportpark Grote Geert in Emmen werd er met 0-5 gewonnen.

Niet scherp
Beide ploegen stonden vanavond voor de eerste keer tegenover elkaar en dus was het afwachten hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen. Het begin van de wedstrijd was in ieder geval voor de bezoekers, die de thuisploeg goed onder druk zetten, maar in de afwerking nog niet helemaal scherp waren. WKE kwam er niet echt aan te pas en moest vooral achteruit lopen. 

In één keer
Na een kwartier spelen leverde het overwicht van HOC de openingstreffer op. Richard Wiggers kwam goed door over rechts en met een schot in de verre hoek zette hij de geel-zwarten op 0-1. Ook daarna bleven de gasten de betere ploeg en zagen zij een aantal afstandsschoten niet resulteren in doelpunten. De 0-2 kwam uiteindelijk voort uit een corner, die door Mike Warmelts in één keer het doel in werd gedraaid. Richard Wiggers was voor de rust met zijn snelheid een plaag voor de verdediging van de Emmenaren en een goede actie over links leverde hem een penalty op. Deze werd zonder enige twijfel binnen geschoten door aanvoerder Gerben Beek: 0-3.

Open doel
In de tweede helft begon HOC minder sterk en zo kon WKE-16 wat meer aan voetballen toekomen. Grote kansen leverde dit niet op en zo hield de keeper HOC zijn doel schoon. Na ruim een uur spelen was het weer raak voor de gasten, deze keer via Thies Molenaar. Hij profiteerde van een inschattingsfout in de defensie van de thuisploeg en kon de bal in een open doel schieten. In het restant van de wedstrijd wist HOC nog één keer te scoren. Het was rechtsbuiten Wouter Swam die na een voorzet de 0-5 binnen schoot. 

Adv Spar Pater1

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen deelt gevoelige tik uit

Gieterveen won zondag knap haar eerste competitieduel. Na een lange reis richting de Duitse grens werd ...

Onstwedder Boys doet uitstekende zaken in Oostwold

Onstwedder Boys heeft uitstekende zaken gedaan in de vierde klasse C, door met 0-5 ...

Alteveer wint eenvoudig van Drieborg

Alteveer boekte opnieuw een zege en blijft zodoende bovenin meedoen in de zondag 5e ...