Noordlease/Heigro Cup: eerste speelronde

De beloftencompetitie van v.v. Klazienaveen is begonnen. In de achterliggende week speelden de meeste clubs hun eerste wedstrijd. Allen in de poule van titelverdediger SC Stadskanaal werden nog geen wedstrijden afgewerkt. Wanneer we aan scorebord-journalistiek gaan doen, dan zal de conclusie zijn dat HOC het best voor de dag kwam in de eerste speelronde. Op dinsdag 11 en woensdag 12 oktober krijgt de Noordlease/Heigro Cup haar vervolg.

Uitbreiding
Met een groei van dertien naar zestien clubs, waarbij zelfs nog enkele ploegen teleurgesteld moesten worden, toont de organisatie zich tevreden over het aantal aanmeldingen voor deze editie van de Noordlease / Heigro Cup. Daarnaast werd de samenwerking met een extra scheidsrechterskorps uitgebreid. Naast de COVS HZO Drenthe wordt er nu ook samengewerkt met de COVS Oldambt en Veenkoloniën, die de aanstellingen voor met name de provincie Groningen voor haar rekening zal nemen.

Poule B
De aftrap van deze editie werd op sportpark Veenoord verricht door SV Twedo en FC Meppel. Twedo, dat met een jonge selectie nog maar moeilijk haar draai kan vinden in de zondag derde klasse C, moest ook in de Noordlease / Heigro Cup een nederlaag slikken. Het debuterende FC Meppel nam met een 0-2 overwinning de drie punten mee naar huis. In diezelfde poule debuteerden ook Hollandscheveld en SVV’04.

In de eerste helft was Hollandscheveld de bovenliggende partij, maar lukte het niet dit overwicht in grote kansen én doelpunten uit te drukken. In de tweede helft nam SVV’04 het heft in handen en scoorden zij wel. Hierna herhaalde zich het spelbeeld van de eerste helft. Wel het overwicht voor Hollandscheveld, maar geen doelpunten. Uiteindelijk werd in de blessuretijd de verdiende gelijkmaker gescoord: 1-1.

Stand in poule B

FC Meppel 1 3 2+
Hollandscheveld 1 1 0
SVV ’04 1 1 0
Twedo 1 0 2-

Poule C
In poule C nam het organiserende Klazienaveen het op tegen een compleet nieuwe vereniging: DSZ’16, voortgekomen uit de zaterdagtak van ZFC Zuidlaren. Op het tijdelijke sportpark in Zuidlaarderveen werd door beide teams veel strijd op de mat gelegd, wat er toe leidde dat arbiter Benjamins enkele malen handelend op moest treden. De Klazienaveense aanval had moeite om het net te vinden. Het was dan ook het centrale duo Yorin Habing (vrije bal) en Kroeze (omhaal) die voor de 0-2 ruststand zorgden. Na rust eenzelfde soort spelbeeld, waarbij opnieuw Yorin Habing voor een treffer moest zorgen en voor de 0-3 eindstand zorgde.

In dezelfde gingen de beloften van Titan geflatteerd onderuit tegen CEC. In een gelijk opgaande beginfase was het CEC dat op voorsprong kwam. In het vervolg van de eerste helft was de doelman uit Emmer-Compascuum regelmatig een vervelende sta in de weg. In de tweede helft bleef Titan onverminderd op zoek naar een gelijkmakende treffer, ware het niet dat CEC uit een tegenstoot de 0-2 wist te maken. Ondanks de tegenslag was Titan niet geslagen. Titan kwam terug tot 1-2 en dat bracht nieuw vertrouwen. Alsnog kreeg Titan het deksel op de neus; CEC counterde naar de 1-3 en daarmee was het verzet van Titan gebroken.

Stand in poule C

Klazienaveen 1 3 3+
CEC 1 3
2+
Titan 1 0
2-
DSZ ’16
1 0 3-

In poule D kwamen twee vaste deelnemers elkaar voor het eerst tegen. In Nieuw Buinen speelde Zwartemeerse Boys een ‘thuiswedstrijd’ omdat sportpark ‘De Koel’ niet over een verlicht speelveld beschikt. Of dit verkapte thuisvoordeel bijzondere krachten bij de Zwartemeerders losmaakte, zullen we nooit weten. Wel weten we, dat de Boys een knappe 3-2 overwinning konden noteren op de leeftijdsgenoten van Nieuw Buinen. Het andere duel in poule D ging tussen twee nieuwe deelnemers, waarvan de eerste elftallen flink aan de weg timmeren.

HOC is onlangs gepromoveerd naar de vierde klasse en is daarin prima begonnen. WKE-16 is de gedoodverfde titelkandidaat in de vijfde klasse en wil in sneltreinvaart omhoog. HOC was vanaf het beginsignaal de betere ploeg en wist na een kwartier de 0-1 te maken op sportpark ‘Grote Geert’. HOC ging door waar het mee bezig was en kon met een geruststellende 0-3 voorsprong gaan rusten. In de tweede helft kwam WKE-16 beter in het spel, maar HOC stelde alsnog orde op zaken en boekte de grootste overwinning in de Noordlease / Heigro Cup van de eerste speelronde: 0-5.

Stand in poule D

HOC 1 3 5+
Zwartemeerse Boys 1 3
1+
Nieuw Buinen
1 0
1-
WKE-16 1 0 5-

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS komt goed uit de startblokken met overwinning op SCN

SJS is de tweede seizoenshelft goed begonnen met een ruime overwinning op SCN en ...

Supertrio helpt Valthermond aan winst

Valthermond is het seizoen in de tweede klasse uitstekend gestart. Op het eigen sportpark ...

Valthermond heeft niets te vrezen

Het leek wel een aflevering van Mash op de donderdagtraining van Valthermond. Masseur Wim ...