Dapper Gasselternijveen ‘gewoon’ onderuit tegen WKE

GasselternijveenNa tien minuten was de kansenverhouding in de wedstrijd tussen David (Gasselternijveen) en Goliath (WKE) in het voordeel van Gasselternijveen. Een verrassende openingstreffer bleef uit en na 35 minuten was het verschil gemaakt: 0-3. Na negentig minuten stond er een volstrekt logische uitslag op het scorebord: 0-8.

Kansen verkeken
Voor Alwin Boekelo was het schrikken, toen hij na vier minuten spelen zo maar door kon stomen in de richting van doelman Wim Kok. De vleugelverdediger leek zich te beseffen welke kans hij kreeg, waardoor hij te lang wachtte: kans verkeken. 
Een handvol minuten later kreeg Thomas Verschoor een uitgelezen kans om te score, maar de twijfel tussen koppen en met de knie binnenwerken leverde helemaal niks op. Overigens was WKE ook in fase al de bovenliggende partij. De druk werd door de bezoekers steeds verder opgevoerd tot het moment dat de ban werd gebroken.

Laatste kwartier
Nadat Ferdi Poelman al dichtbij een treffer was, maar Rolf Bies op zijn weg vond, leverde een corner de 0-1 op: Joram de Vries werkte de bal op ongelukkige wijze in het eigen doel. Amper een minuut later was het verschil definitief gemaakt, toen een hard schot van Bertus Wolters een te grote opgave bleek voor Bies. 
Gasselternijveen bleef compact spelen en zocht de aanval waar het kon. Vooral Rick Bokhorst maakte daarbij een prima indruk. De ruststand (0-3) kwam op het bord toen Ferdi Poelman een fraaie solo van Ayhan Bas tot doelpunt promoveerde. 

Schade beperken
Na de thee zakte Gasselternijveen nog verder in, met het beperken van de schade als hoofddoel. Het lukte de roodhemden tot het laatste kwartier alleraardigst: op dat moment was het alleen Wouter Beijering gelukt doel te treffen in het tweede bedrijf. Nieveen werd zelf nog één keer gevaarlijk: Rick Bokhorst kopte een voorzet van Jeroen Deuring rakelings naast.

Laatste kwartier
In het laatste kwartier zette WKE aan en zorgden treffers van Jozef, Harold en Bertus Wolters (2) voor de eindstand. Voor Gasselternijveen leverde de ontmoeting met de gewezen top-amateurs dus de vooraf ingecalculeerde nederlaag op. Maar misschien was het er wel één die toch iets van vertrouwen geeft in de aanloop naar de kelderkraker van volgende week, in en tegen Buinerveen.
banner-gnv

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys onderuit in Hoogkerk

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Hoogkerk met 2-0 verloren van HFC '15, de runner-up ...

EEC wint lastige uitwedstrijd bij SVBC

EEC heeft op bezoek bij SVBC een moeizame, maar net zo knappe overwinning geboekt: ...

SPW veegt THOS volledig van de mat

SPW heeft zaterdagavond op indrukwekkende wijze afgerekend met THOS. De bezoekers uit Beerta hadden ...