Stadskanaal krijgt te weinig tegen Sleen

stadskanaal_JPGTrainer Rick Slor zal zich de start van het seizoen anders voorgesteld hebben met zijn Stadskanaal. Na vijf wedstrijden zijn er slechts vier punten behaald, wat te weinig is voor een ploeg die wil promoveren. Echter had de teller na de wedstrijd tegen Sleen op zes punten moeten staan, want behalve dat Stadskanaal paal en lat raakte wisten de bezoekers tot twee keer toe gelijk te maken door ongelukkige tegengoals. Zo eindigde het aantrekkelijke duel in 2-2 en daar zullen de gasten het meest tevreden mee zijn.

Aanzien waard
Stadskanaal trof deze middag in Sleen een geduchte tegenstander. De Drenten hadden tot op heden drie van de vier wedstrijden gewonnen, onder andere een week eerder tegen de buren uit Musselkanaal. De blauwhemden troffen ook een goed voetballende tegenstander en zo was het duel ook voor de bezoekers het aanzien meer dan waard. Zij zagen de thuisploeg al gauw op voorsprong komen via Bidjoy Ramcharan, die even daarvoor al het zijnet had geraakt. De spits schoot op aangeven van Jeffrey Bakker de bal koelbloedig langs de keeper en zo stond Stadskanaal al na drie minuten op 1-0.

Gevaarlijke counters
Met de voorsprong op zak konden de gastheren wat meer achterover leunen en lieten zij Sleen het spel maken. De gasten wisten hier dan ook wel raad mee, maar verder dan een goede kans voor Ranil Briek kwamen zij niet. De kleine linksbuiten lobde de bal in kansrijke positie over het doel van Royce Geerlings. Stadskanaal was voor de rust voornamelijk gevaarlijk in de counter, maar de grootste kans kwam voort uit een standaardsituatie. Roy Feiken leverde een mooie vrije trap af bij broer Denny, die met een kopbal keihard de lat raakte.

Bidjoy Ramcharan schiet Stadskanaal op 1-0 (Foto: Stoffer Bakker)
Bidjoy Ramcharan schiet Stadskanaal op een 1-0 voorsprong (Foto: Stoffer Bakker)

Meningen verdeeld
Met een 1-0 voorsprong en met Sten Vos in plaats van Jeffrey Bakker begon Stadskanaal aan de tweede helft. En ook nu viel er een vroeg doelpunt te noteren, echter waren het nu de bezoekers die snel scoorden. En of deze goal had mogen vallen, daarover waren de meningen verdeeld. Invaller Vos leek de bal binnen te houden aan de zijlijn, maar de grensrechter vlagde voor een ingooi voor Sleen. Uit de daaropvolgende aanval scoorde spits Ruud Anninga op aangeven van Wouter Eiting. Een ongelukkige tegentreffer dus, maar Stadskanaal gaf niet op.

Niet lang vasthouden
Na een slordige fase, met veel foute passes en onnodig balverlies, kwam Stadskanaal na dik zeventig minuten wederom op voorsprong. Deze keer mocht Vos wel doorgaan nadat hij de bal op achterlijn afsnoepte van een verdediger. Zijn voorzet kon nog niet binnen gewerkt worden door Roy Feiken, maar de afvallende bal werd alsnog ingeschoten door Ramcharan: 2-1. Deze nieuwe voorsprong konden de blauwhemden niet lang vasthouden, want vier minuten later stond het alweer gelijk. Brian Anandakumar kopte te kort terug op Geerlings, waarna de keeper Ranil Briek onderuit haalde in de zestien meter. Hiervoor incasseerde hij een gele kaart en Anninga schoot de strafschop onberispelijk raak.

Hectische momenten
Met nog een kwartier te gaan ging Stadskanaal uiteraard op zoek naar de winnende treffer. Invaller Rodney Romney, hij loste Melvin Rogaar af, was hier erg dichtbij maar hij zag zijn prachtige afstandsschot uiteen spatten op de paal. In blessuretijd ontstonden er nog enkele hectische momenten voor beide doelen, alleen gescoord werd er niet meer. Zo eindigde het vermakelijke duel in 2-2 en zijn de drie punten in de komende kraker tegen Musselkanaal nóg belangrijker geworden voor Rick Slor en zijn mannen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like