Alteveer verliest van koploper FVV

AlteveerAlteveer heeft gistermiddag de hectische wedstrijd tegen de verrassende koploper FVV verloren. In Foxhol kregen de geel-zwarten twee strafschoppen tegen en ook deelde de scheidsrechter een rode kaart uit aan beide partijen. Desondanks was het een sportief duel en gingen de drie punten verdiend naar de lijstaanvoerder.

Eigen doelpunt
Trainer Udema kreeg voorafgaand aan de wedstrijd een fikse tegenvaller te verwerken want Rudy Wortelboer was niet fit en bleef ziek thuis. De wedstrijd begon voortvarend en was nauwelijks een minuut oud of de eerste de beste aanval van de geel-zwarten was doeltreffend. Danny Berg beoordeelde een voorzet van Bryan Schenkel verkeerd en schoot de bal achter zijn eigen doelman: 0-1. Gelijk vanaf de aftrap was het FVV dat heel snel op gelijke hoogte kon komen maar doelman Sander van Duuren pareerde een schot voortreffelijk uit de benedenhoek. De daaropvolgende hoekschop werd weggewerkt vanuit de verdediging en met een vlotte aanval belande de bal bij weer Bryan Schenkel die zijn directe tegenstander knap uitspeelde en alleen voor doelman Brondijk stond, de aanvoerder had de 2-0 op de schoen, maar zijn te slappe schot werd net voor de doellijn weggewerkt.

Blunder
Na deze spectaculaire openingsfase was het FVV dat beter werd en Alteveer terugdrong op eigen helft. Met vlot combinatiespel hadden de geel-zwarten weinig in te brengen tegen deze technisch bekwame spelers. Alteveer had een paar keer geluk en met een aantal prachtige reddingen bleek doelman Van Duuren erg belangrijk. De druk werd almaar groter en halverwege de eerste helft moest hij toch capituleren. De scheidsrechter gaf de thuisploeg een strafschop, nadat een speler van FVV gehinderd werd bij het schieten door een verdediger van Alteveer. Glenn Pietens wist hier wel raad mee en scoorde de terechte gelijkmaker. Alteveer hanteerde teveel de lange bal naar voren en sloeg het middenveld over. Dit was in het voordeel van FVV dat wel raad wist met de spelwijze van hun tegenstander en snel omschakelde. Vlak voor rust ging  Erik Wolfs de fout in toen hij een bal verkeerd beoordeelde. De verdediger maaide over de bal en Ricardo Akdemir profiteerde van deze blunder: 2-1.

Bryan Schenkel was vanmiddag één keer trefzeker en eindigde het duel als keeper (Foto: Kas Oortwijn)

Discutabele beslissingen
Nauwelijks begonnen aan de tweede helft liet FVV weer van zich horen, maar weer was het doelman Van Duuren die een sta in de weg bleek. De daaropvolgende, goed opgezette aanval van Alteveer leidde de gelijkmaker in nadat een hoekschop vanaf de rechterkant genomen werd door Rudy Akpinar. De bal kwam precies terecht bij de geheel vrijstaande Bryan Schenkel die met een intikker zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Even leek Alteveer de zaak onder controle te hebben maar FVV was de gevaarlijkste ploeg deze middag. Wat er daarna gebeurde was onbegrijpelijk, de leidsman kreeg het moeilijker in deze overigens sportieve wedstrijd en maakte een aantal discutabele beslissingen.

Rood Van Duuren
Met nog 20 minuten op de klok kreeg de thuisploeg vlak voor het strafschopgebied een vrije trap. De bal werd in de muur geschoten, maar de scheidsrechter zag hier tot ieders verbazing een handsbal in en kende FVV een strafschop toe. Doelman van Duuren maakte zich hier nogal kwaad over en prompt toonde hij de sluitpost de rode kaart.  Bryan Schenkel nam de taken onder de lat over, maar hij kon niet voorkomen dat weer Glenn Pietens zijn tweede strafschop verzilverde en de thuisploeg op voorsprong zette. Na deze rode kaart had Alteveer zelfs nog mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Zo was Roy de Wijk heel dichtbij maar zijn vrije trap spatte uiteen op de paal en vlak voor tijd claimden de bezoekers nog een strafschop nadat invaller Ray den Boef uit balans werd gebracht, maar de scheidsrechter negeerde dit en liet het spel doorgaan. Ook de thuisploeg eindige het duel met tien veldspelers nadat Elvis Hedzic zich vergreep aan Roy de Wijk. FVV voetbalde de wedstrijd uit en door deze overwinning blijven zij de trotse koploper.