Edwin Drenth grote man bij Valthermond

logo_valthermondIn een wedstrijd, die eigenlijk nooit een wedstrijd werd, won Valthermond eenvoudig bij het nog puntloze Hoogezand. Met 5-1 werd de thuisploeg opgerold. Edwin Drenth was bij de Monkers met drie treffers de grote man.

Sublieme steekpass
Na 33 seconden kon de Valthermond-aanhang al juichen. Demy te Velde, de jongeling groeit langzamerhand weer naar zijn vorm van vorig seizoen toe, vond met een sublieme steekpass zijn spits. Drenth werkte af zoals het een spits betaamt. Binnen het kwartier was het eigenlijk al gelopen koers. Te Velde reageerde attent toen doelman Job van der Linde een vrije trap van Lars Baas niet onder controle kreeg.

Geen dreiging
De thuisploeg toonde aan waarom het zo laag staat. Op enkele schotjes van Niels Zwaneveld en Felipe Marcal Pinheiro na, konden de Hoogezandsters geen moment voor dreiging zorgen. Valthermond spits Drenth des te meer. Op slag van rust pikte de aanvalsleider een pass van Theo Gennissen op om Van der Linde wederom kansloos te laten. Tussendoor zag Rick Schlimback zijn treffer wegens buitenspel afgekeurd worden.

Edwin Drenth was drie keer trefzeker tegen Hoogezand (Foto: Bennie Schlimback)

Buurman trefzeker
Direct na de thee was daar de eerste mogelijkheid voor Hoogezand. Van dichtbij knalde Sebastiaan Wollinga echter over. Opnieuw Drenth toonde aan hoe het wel moest. Jens Bulle en Demy te Velde speelden de spits vrij, wiens schot droog achter Van der Linde belandde.  Justin Slor redde voor zover mogelijk de eer voor Hoogezand, waarna Gydo Buurman met zijn eerste treffer van het seizoen de eindstand op 5-1 bepaalde.

Rood Gennissen
Smetje op de overwinning was de rode kaart voor aanvoerder Theo Gennissen die, met al een gele kaart op zak, commentaar op de leiding had en dus kon vertrekken. Valthermond kwam er niet door in de problemen. Daarvoor was Hoogezand te onmachtig.