GieterveenGieterveen moest er na zeventien (!) thuisoverwinningen op rij tegen BATO aan geloven: de Winschoters wonnen van de groenhemden. Waar er vorige week op het kunstgras van Westerwolde nog volledig terecht werd verloren, was het vandaag een totaal onnodige verliespartij. Het werd uiteindelijk 2-4 en hiermee liet de ploeg van Jordi Nijgh BATO langszij komen op de ranglijst.

Creatieve ingevingen
Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers. BATO bleek een fysieke ploeg die veel energie en strijd in de wedstrijd legt. Het speelt echter vooral op de lange bal en gokt daarbij op de creatieve ingevingen van aanvoerder De Haan. De meeste lange ballen van de keeper werden in de eerste twintig minuten veelal gewonnen door de Winschoter spitsen. Een verlengde kopbal na zo’n uittrap luidde ook gelijk de eerste kans voor de bezoekers in. Beheerst werd er in de korte hoek afgewerkt: 0-1.

Koppende Caspers
Gieterveen was daarna de betere van de twee. Het zette vol druk op de laatste linie van de Winschoters, die er bijna niet meer uitkwamen. Het leverde enkele hachelijke moment op voor de goal van de Winschoter keeper, maar voorzetten van Kupers en Weerts werden niet goed ingeschat door de Gieterveen-spitsen. Vlak voor rust werd het volledig terecht toch gelijk. Bart Caspers had tijdens zijn eerste basisplaats al een aantal keer een corner vrij voor het inkoppen, maar zijn derde poging liet uiteindelijk toch het net bollen: 1-1.

Duels verloren
Ook vlak na rust had Gieterveen nog iets de overhand. Het was Van der Veen die een voorzet van Weerts kon inschieten, maar de inzet ging via spits Nijhuis naast de goal. Daarna waren er een paar dreigende momenten van vooral Weerts voor de goal van de Winschoters, maar tot goals leidde dit niet. Het was daarna BATO dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Laatste man Drent verloor zijn persoonlijke duel en in twee instanties werd de bal keihard via de binnenkant van de paal ingeschoten: 1-2.

Scorende debutant
Hierna was de thuisploeg de draad even kwijt en kon BATO nog twee keer scoren. In beide gevallen ging hier een duel om de bal verloren door de verdediging van de thuisploeg, waardoor de Winschoters alleen voor de keeper verschenen. Invaller Nijgh, die zijn eerste minuten in het groene tricot maakte, had tussen de twee goals van de BATO de aansluitingstreffer op de schoen, maar de inzet ging via de snel uitkomende doelman over de goal. Na de laatste goal van BATO scoorde Nijgh alsnog zijn goal, door met een halve volley knap via de binnenkant van de paal raak te schieten. Dit zorgde voor een eindstand van 2-4.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys slaat weg naar boven in

Na een serie van drie nederlagen heeft Onstwedder Boys zich hersteld. In de wedstrijd ...

SPW probleemloos naar de vierde klasse!!!

Wanneer er nog sprake was van enige twijfel of SPW genoeg zou hebben aan ...

Bareveld hard onderuit tegen PJC

Degradatiezorgen nemen toe voor Bareveld, dat een forse nederlaag leed bij PJC.