Kwetsbaar SJS verliest ruim van HS ’88

SJSSJS heeft tot nu toe nog geen indruk kunnen maken in de vierde klasse. Ook op bezoek bij HS ’88 in Hoogezand gingen de knoalsters, na een 0-0 ruststand, met 3-0 onderuit. Voetballend is er niet veel aan de hand bij de ploeg van Loewie Piebes, maar het maken en voorkomen van doelpunten is een struikelblok.

Dreiging
De wedstrijd in Hoogezand begon gelijk op. SJS had een licht veldoverwicht, maar de dreiging van de thuisploeg was nadrukkelijk aanwezig. De gasten kregen voor rust een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar zowel Ivanildo Eind als Frank Venema zagen hun schoten langs de verkeerde kant van de paal gaan. Ook HS ’88 kreeg de kans op de openingstreffer, maar deze inzet werd door keeper Wouter Rozema uit de kruising gered. De laatste kans voor rust was voor SJS’er Frank Venema, die zijn kopbal over de deklat zag verdwijnen.

Forceren
Tijdens de rust werd Ivanildo Eind vanwege een enkelblessure vervangen door Jan Springer. In de 56e minuut kwam SJS op achterstand, nadat een te korte terugspeelbal richting Rozema werd opgepikt en afgemaakt: 1-0. Een kleine tien minuten later stond het ook al 2-0 door een strafschop en werd de kans op een resultaat kleiner voor SJS. Trainer Piebes bracht Tom Timmer en Erwin Hofman in de ploeg en dirigeerde Frank Venema en Kay Rijkens naar voren om nog iets te forceren. Dit werkte echter averechts, omdat de thuisploeg op deze manier veel ruimte kreeg. Met de snelle aanvallers konden zij heerlijk op de counter spelen en dit leverde in de 77e minuut de 3-0 eindstand op.