Nieuw Buinen nog steeds ongeslagen

Nieuw BuinenNieuw Buinen is het seizoen 2016-2017 uitstekend begonnen. De oranjehemden behaalden elf punten uit de eerste vijf wedstrijden en staan hierdoor tweede in de stand achter Achilles 1894. Op bezoek bij promovendus FC Wolvega werd er met 2-3 gewonnen en deze eindstand werd voor rust al bereikt. 

Vroege voorsprong
In een wat troosteloze ambiance begon Nieuw Buinen uitstekend aan de wedstrijd. Na vier minuten was het namelijk al raak via Robert Hamming, die na een uitstekende combinatie tussen Thijs Hateboer en Frank Schijff de bal de bal binnen tikte: 0-1. De gasten waren voor rust op alle fronten beter dan de tegenstander en hadden een groot veldoverwicht. Arnoud Bentum (individuele actie) en Hateboer (afstandsschot) waren dichtbij de 0-2, die uiteindelijk werd gescoord door Bentum na een één-twee met Hateboer. 

Technisch perfect
Nieuw Buinen was tot op dat moment heer en meester, maar toen zij even de teugels lieten vieren profiteerde Wolvega maximaal. Door te weinig scherpte en het weggeven van teveel ruimte zorgden Remco van Airvoirt en Robbin Wagenaar voor een gelijke stand: 2-2. De gasten waren hierdoor even van slag, maar wisten voor rust nog de voorsprong te herstellen. Frank Schijff stiftte uit een moeilijke hoek de 2-3 technisch perfect over de keeper. 

Meer dan terecht
Ook na de thee was de ploeg van Geert Oosterloo de bovenliggende partij. Zij kregen volop kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar meerdere grote kansen leverden niet een volgende treffer op. De thuisploeg probeerde het wel en kreeg via spits Wagenaar een goede kans. Zijn schot ging voorlangs en daarmee zouden zij ook teveel hebben gekregen. Het kwaliteitsverschil was namelijk dusdanig groot dat de overwinning voor Nieuw Buinen meer dan terecht was. 

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen komt niet verder dan remise tegen Roswinkel

Gieterveen heeft verzuimd om de tweede plek in de vijfde klasse F over te nemen ...

GKC verslaat Stanfries

GKC sloot de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Stanfries winnend af.

TEVV nadert koploper tot twee punten

Op het slecht bespeelbare veld van sportpark ‘De Treffer’ stond Paasmaandag een heuse topper ...