Nipte nederlaag voor Borger bij Rouveen

borgerBorger heeft na drie overwinningen op rij weer eens een nederlaag geleden. Op bezoek bij Rouveen verloor Borger met het kleinst mogelijke verschil: 1-0. De thuisploeg had het betere van het spel, maar had moeite om dit in de score uit te drukken. Borger creëerde zelf niet al teveel kansen maar had met een beetje fortuin zo nog maar een puntje kunnen stelen. Dat was echter teveel van het goede geweest want Rouveen was vandaag gewoon de betere van de twee.

Tijden veranderen
Zo’n tien jaar geleden kwamen Rouveen en Borger elkaar ook al eens tegen in competitieverband en toen werd er in Rouveen nog op gras gespeeld. Tijden zijn echter veranderd en inmiddels beschikt Rouveen over een kunstgrasveld en een mooie nieuwe accommodatie. Daarmee zou gezegd kunnen worden dat de thuisploeg vandaag wel wat in het voordeel zou zijn, doordat men gewend is om op kunstgras te spelen.

Routinier
Rouveen ging dan ook uit van het spelen op balbezit en probeerde van achteruit op te bouwen. Borger vond dat prima, gezien het de laatste weken ook al zo speelt. Dat betekent dat er wel op de juiste momenten druk gezet moet worden en dat er kort gedekt moest worden. Borger had het organisatorisch echter niet altijd even goed voor elkaar in de eerste helft en dat leverde de thuisploeg twee grote kansen op. Doelman Mark Wolters hield Rouveen echter van het scoren af. De routinier, die Edwin Haandrikman zeker tot aan de winterstop moet vervangen, keepte dan ook een prima wedstrijd. Ook wist hij een goed ingeschoten vrije trap van Rouveen uit het doel te ranselen. Borger kreeg een goede mogelijkheid via Mark Meinema, maar de middenvelder zag zijn inzet enkele meters naast gaan.

Kort balletje
Desondanks was de brilstand prima, want Rouveen bleek tot nu toe zeker de bovenliggende partij. Hoe langer het 0-0 zou blijven, des te beter zou de situatie voor Borger worden. Die hoop kon al snel de prullenbak in, want binnen twee minuten in de tweede helft stond de 1-0 op het scorebord. Daarbij bood Borger de helpende hand aan de thuisploeg. Mike van der Touw gaf een balletje breed die veel te kort was, waardoor de aanvaller van Rouveen zo de bal kon onderscheppen en alleen af kon gaan op Wolters. Een cadeautje dat dankbaar werd aanvaard en rustig werd afgerond. Borger kwam na de 1-0 nog wat meer in de verdrukking en besloot om de verdedigende stellingen te gaan verlaten en meer druk te zetten. Dat bracht meer risico met zich mee, maar aan de andere kant kon het spel van Rouveen daardoor ook meer ontregeld worden.

Te veel van het goede
De thuisploeg kreeg dan ook een aantal grote kansen om het pleit definitief te beslechten, maar faalde daarin hopeloos. Het was doelman Wolters die er een aantal keren tussen zat en anders gingen de ballen naast of over. Doordat Rouveen vergat om de wedstrijd te beslissen bleef Borger in de wedstrijd. Bijna ging Borger er dan ook nog met een puntje vandoor, maar helaas viel de bal bij een aantal situaties voor de goal net niet goed. Eenmaal ging een inzet zelfs enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Helaas had Borger nu niet het beetje geluk mee, maar dat was ook wel teveel van het goede geweest als het nog gelijk was geworden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen in eigen huis onderuit tegen tiental van BNC

Gasselternijveen had de touwtjes in handen tegen BNC, maar de gasten uit Finsterwolde gingen ...

Gasselternijveen maatje te klein voor Roswinkel

Gasselternijveen heeft geen punten behaald in het duel met nummer drie, SC Roswinkel. De ...

Ter Apel en Alteveer vermaken het publiek

Alteveer speelde vanmiddag in een aantrekkelijke wedstrijd haar laatste thuisduel van dit seizoen en ...