Pekelder Boys boekt eerste overwinning

pekelder-boys1Na twee nederlagen en twee gelijke spelen snakte Pekelder Boys naar een overwinning. Dat dat tegen WEO moest gebeuren was wel duidelijk, want een nederlaag zou betekenen dat de Pekelders de aansluiting met de middenmoot kwijt zouden raken. Mede door drie goals van Koos Kuiper werd de gewenste overwinning binnen gehaald en kunnen de Boys van Hiske de Vries weer omhoog kijken.

Snelle voorsprong
Vanaf minuut één was het duidelijk dat de Pekelders deze wedstrijd winnend af wilden sluiten, want men zocht gelijk volop de aanval. De van een vakantie teruggekeerde Ben Becker moest samen met Koos Kuiper zorgen voor de doelpunten en dit lukte ook meteen. Na vier minuten werd Kuiper weggestuurd door Becker, waarna eerstgenoemde op snelheid de keeper omspeelde en Pekelder Boys op de gewenste snelle 1-0 voorsprong schoot.

Direct spel
WEO wist zich geen raad met het directe spel van de gasten en zij leken al snel via Kuiper op 3-0 te komen, maar in beide gevallen keurde de scheidsrechter zijn goal af wegens buitenspel. Hierover waren de meningen verdeeld, maar feit is dat WEO nog steeds in de wedstrijd was. Na een aantal scrimmages voor de goal van ‘good-old’ Herman Tieck, kwamen zij zelfs op gelijke hoogte, waardoor de stand niet 3-0, maar 1-1 was. Vervolgens waren er kansen over en weer, werd een kopbal van Becker knap gepareerd door de doelman en ook Tieck moest twee keer handelend optreden voordat er weer gejuicht kon worden op sportpark Rutger Oldeboom.

Knappe reddingen
Via een mooie aanval van Ronald Fransens en Ricardo Vonk kwam de bal voor de voeten van Willem Lammerts, die alleen voor de doelman beheerst de 2-1 binnen schoof. Ook WEO liet het er niet bij zitten en ging weer op jacht naar de gelijkmaker, met resultaat. De defensie van Pekelder Boys dacht aan buitenspel, maar deze keer negeerde de scheidsrechter wel het vlagsignaal. Één van de buitenspelers mocht verder en zijn voorzet leverde de 2-2 op. Tot aan de rust ontstonden er nog enkele kansen voor beide teams, waarbij Tieck zijn ploeg voor een achterstand behoedde met twee knappe reddingen. Ook Kuiper kwam voor open doel niet tot scoren waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Goede trap
In de rust werd er door trainer De Vries nog maar eens benadrukt dat er vandaag zeker niet verloren mocht worden en mede daardoor startten de Boys voortvarend na rust. Na 50 minuten leverde dit de 3-2 op door Koos Kuiper, die een afvallende bal hard en strak in de hoek schoot. Het was nu zaak om de voorsprong vast te houden en eventueel uit te breiden. Dit lukte dan ook goed, want WEO kwam de eerste 20 minuten na rust niet in het spel voor. De 4-2 werd dan ook snel een feit. Een vrije bal op randje zestien was een prooi voor Koos Kuiper, want met een goede trap schoot hij zijn derde van de middag prachtig in de bovenhoek.

Definitief beslist
Even leek het erop dat de Pekelders al dachten er te zijn en hierdoor probeerden de gasten nog enigszins terug te komen in de wedstrijd. Gelukkig ontbrak het hen aan scherpte en zo’n tien minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Ben Becker rondde een knappe actie van Vonk bekwaam af: 5-2. WEO kwam nog wel terug tot 5-3 na een fout in de defensie van Pekelder Boys, maar verder liet de thuisploeg het niet komen. Eindelijk pakten zij de eerste drie punten, wat hopelijk een voorbode is voor meer.