De Treffer incasseert opnieuw een nederlaag

Opnieuw stond er voor De Treffer ’16 een gemeentelijke derby op het programma. Deze keer was ‘buurman’ Valther Boys de tegenstander. In een meer spannende dan goede derby gingen de Valther Boys met de drie punten huiswaarts: 1-3. Voor de Mondkers is de komende ontmoeting met Zandpol een mooie kans om een sprongetje te maken in de ranglijst.

Tegenstoot
In de eerste helft liet De Treffer ’16 het initiatief aan de gasten uit Valthe. Met een vrije trap van Marco Windt kreeg De Treffer ’16 nog wel een mogelijkheid na een kwartier spelen, maar zijn inzet miste de kracht om de Valther doelman te verrassen. In de tegenstoot die hierop volgde wisten de Valther Boys op een voorsprong te komen. Na een voorzet van de rechterkant kon er bij de tweede paal worden binnen gekopt. Het resterende half uur van de eerste helft werden er verder nauwelijks kansen weg gegeven door de thuisploeg en met een 0-1 stand gingen beide elftallen aan de thee.

Kansen gemist
De Treffer ’16 kreeg na de rust enkele mogelijkheden om op een gelijke hoogte te komen met Valther Boys. Kansen voor Cornelus Doll en Marco Windt werden niet tegen de daarvoor bestemde netten van het doel gewerkt. Waar het aan de ene kant niet lukte voor De Treffer ’16, was het na iets meer dan een uur spelen wel weer raak voor Valther Boys, dat de score verdubbelde.

Mannetje minder
Met een man minder, na twee keer geel voor Martin van der Laan, bracht De Treffer ’16 via Marco Windt, enkele minuten voor het eindsignaal nog wat spanning terug in de wedstrijd. Het slotoffensief bracht echter niet het gewenste resultaat. Sterker, er moest nog een tegendoelpunt worden geïncasseerd door de Mondkers, waardoor de eindstand van 1-3 een feit was.