HOC boekt knappe overwinning op EMMS

HOCNa winst in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen moest HOC vorige week haar meerdere erkennen in koploper Weerdinge. Afgelopen zondag stond er wederom een pittig duel op de rol voor de geel-zwarten, namelijk die tegen nummer drie EMMS uit Slagharen. De wervelende eerste helft leverde een 1-4 voorsprong op en na negentig minuten stond er een verdiende 2-4 eindstand op het scorebord. 

Hoog niveau
De eerste helft was van een hoog niveau. De gasten werd vanaf het begin het voetbal onmogelijk gemaakt en op elke linie werden ze afgetroefd door HOC. De mannen van Jans Spiegelaar toonden passie, inzet en een aantal mooie combinaties. In de beginfase leverde dit twee goed uitgespeelde kansen op, maar het vizier stond nog niet op scherp. Het was dan ook tegen de verhoudingen in dat EMMS op een 1-0 voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de rechterkant werd geheel vrijstaand ingekopt.

Magistrale goal
HOC leek hier niet van onder de indruk en ging vrolijk door waar het gebleven was. Dit resulteerde na een half uur spelen in een strafschop, nadat Ralf Kuipers binnen de bekende lijnen een halt toegeroepen werd. Specialist Sander Marissen toonde zich koelbloedig en schoot zijn ploeg langszij: 1-1. Na deze gelijkmaker kon de HOC-show beginnen, waarin binnen een kwartier drie keer gescoord werd. Het was eerst Ralf Kuipers die met een magistrale goal de 1-2 binnen schoot. Hij kreeg de bal aangespeeld, kapte naar binnen en haalde met rechts vanaf 25 meter verwoestend uit. De bal zat vast in de winkelhaak.

Vier schijven
Niet veel later was het Robert de Bruijn die zijn klasse liet zien. Hij stuurde zes man het bos in en liet de keeper kansloos: 1-3. Twee minuten voor de rust was het wederom raak voor HOC. Een prachtige aanval over vier schijven, waarbij de bal slechts één keer geraakt werd, belandde bij Sander Marissen die met zijn tweede van de middag de 1-4 liet aantekenen. 

Hectische momenten
Het moordende tempo van de eerste helft was goed terug te zien in de tweede helft. Toch had HOC al na twee minuten de score kunnen uitbreiden, maar de keeper redde op fraaie wijze. Zoals verwacht ging EMMS op zoek naar de aansluitingstreffer, wat een aantal hectische momenten opleverde voor de goal van Nieboer. Hij kwam echter steeds als winnaar uit de strijd en werd één keer gered door de lat. Één van de hoogtepunten na rust was de actie van spits Gerben Beek, die zijn direct tegenstander op fraaie wijze uitspeelde en verwoestend uithaalde. Helaas voor hem stond de paal twee centimeter te ver naar binnen. 

Slijtageslag
Tien minuten voor het einde kwam de thuisploeg nog wel op 2-4, maar de overwinning voor HOC kwam niet meer in gevaar. Een verdiende overwinning in een conditionele slijtageslag. Volgende week komt Sweel op bezoek en gaat men voor de vierde overwinning in vijf wedstrijden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SC Stadskanaal loopt averij op in Sleen

Na twee gelijke spelen stond voor SC Stadskanaal de uitwedstrijd tegen Sleen op het programma. ...

Fanatieker GKC troeft EEC af

GKC heeft afgerekend met het hoger geklasseerde EEC. Op sportpark De Dillen legden de ...

Vier op een rij voor SC Stadskanaal: 5-1 zege op Annen

Stadskanaal trok de goede vorm door tegen Annen en boekte alweer de vierde zege ...