Late treffer nekt Ter Apel ’96 tegen Bargeres

Ter Apel '96FC Ter Apel ’96 heeft de goede start van de competitie geen goed vervolg kunnen geven. Na winst in de eerste drie wedstrijden, tegen onder andere Musselkanaal en Stadskanaal, gingen de Ter Apelers voor de tweede week op rij onderuit. Deze keer was Bargeres te sterk en door een doelpunt in blessuretijd van Leon de Labije namen zij de drie punten mee naar Emmen.

Botbreuk
Ter Apel moet het de komende weken doen zonder Kevin Rijnsbergen en aanvoerder Jordy Veninga. Laatstgenoemde liep tegen Gieten een botbreuk op en kan waarschijnlijk pas weer na de winterstop in actie komen. Zonder deze sterkhouders moest de thuisploeg het initiatief in de eerste helft aan Bargeres laten. Ter Apel was overal een stap te laat en het niveau was ver onder de maat. Ondanks dit gegeven was de eerste goede kans wel voor de Ter Apelers. Arjan Heeres kon na doorkoppen van Ron Kuper door op doelman Ingmar de Labije, maar hij schoot in het zijnet. Even later waren de rollen omgedraaid en werd Kuper bediend door Heeres, maar ook de trefzekere spits zag zijn kopbal niet in het doel belanden.

Geweldige reflex
Aan de andere kant kreeg ook Bargeres een goede kans, maar keeper Rudie Bergman had een geweldige reflex op een kopbal van Rob Stiekema. Over gehele eerste helft gezien waren de gasten beter en zij kwamen dan ook verdiend op 0-1. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door laatste man Marcel Mulder en Leon de Labije profiteerde door de bal knap in de verre hoek te schieten.

Verre hoek
Na de rust kwam Ter Apel anders uit de kleedkamer en toonde nu wel de wil om te winnen. Ron Kuper ging hierin wellicht iets te ver en hij kwam dan ook goed weg met geel na een flinke charge. De rood-zwarten zetten steeds meer aan kregen ook wat kansen. Zo schoot Jeroen Schoonbeek over vanaf een meter of 25. De beloning volgde even later al snel, nadat de 15-jarige Sander Egberts vanaf links Ron Kuper bereikte. De routinier kopte de bal keurig in de verre hoek en bracht zijn ploeg hiermee op gelijke hoogte.

Blessuretijd
Na deze gelijkmaker ging Ter Apel natuurlijk ook voor de volle winst, maar dit gold eveneens voor Bargeres. De Emmenaren waren uiteindelijk het meest gelukkig, want ver in blessuretijd wisten zij de wedstrijd te beslissen. Diep in blessuretijd omspeelde Jorrit Visser linksback Bernd Jan Herbers en hij gaf een geweldige voorzet op Leon de Labije, die met zijn tweede van de middag zijn ploeg de winst schonk. Door deze 1-2 overwinning heeft Bargeres de eerste drie punten binnen en moet Ter Apel zich voorbereiden op de lastige uitwedstrijd tegen Sleen.