Titan stuurt CEC met lege handen naar huis

titanZondagmiddag stond er een echte burenruzie op het programma op het sportpark aan de Raifeissenstraat in Nieuw-Weerdinge. Titan ontving in eigen huis het CEC van oud-Titan trainer Geert Aalderink. Titan bleek er duidelijk op gebrand te zijn deze wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg te beslissen en dat gebeurde ook. Na negentig minuten spelen stond er een terechte 2-0 stand op het scorebord. Hidde Rog en Tim Kollmer waren de doelpuntenmakers.

Brilstand
Titan moest het deze middag doen zonder de geschorste Rick Hendriks en de afwezige Mark Baas. Ondanks de afwezigheid van de twee vaste krachten kwam Titan erg scherp voor de dag en legde het meer energie in de wedstrijd dan de gasten. De eerste echte kans viel pas na twintig minuten te noteren. Dennis Schuten zette Hidde Rog met een prima dieptebal alleen voor de keeper. De laatstgenoemde besloot de keeper uit te spelen maar dat mislukte. Titan was voor de rust de enige ploeg die tot kansen kwam maar een kopbal en een te zacht schot van Rog leverden geen voorsprong op waardoor de brilstand halverwege nog onveranderd was.

Kappende Rog
Na de rust was het Titan dat alsnog snel op voorsprong kwam. Een corner van Dennis Faber ging over iedereen heen en belandde bij Hidde Rog. Rog kapte zijn tegenstander uit en plaatste de bal in de hoek: 1-0. Hierna ging CEC opportunistischer voetballen en nam risico. Hierdoor kon Titan vanuit een tegenstoot de wedstrijd beslissen. De rappe Tim Kollmer liet de CEC-verdediging zijn hielen zien en rondde oog in oog met Gerben Springer beheerst af.

Terecht
CEC kreeg daarna al snel een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken maar een inzet van de CEC spits eindigde op de paal. Dit was ook direct de enige echte kans die CEC deze middag heeft gehad. Een schot vanuit de tweede lijn van Mark Timmer was niet echt een kans te noemen en daarmee hield de Titan defensie zich knap staande. Al met al een terechte overwinning voor de rood-witten die door deze overwinning aansluiting houden met de subtop.