Bidjoy Ramcharan breekt door bij SC Stadskanaal

stadskanaal_JPGBidjoy Ramcharan maakte in zijn loopbaan nog niet veel derby’s mee tussen zijn club Stadskanaal en aartsrivaal Musselkanaal. Echter lijkt er voor de komende editie, zondag aanstaande, wel een belangrijke rol weggelegd voor de trefzekere spits. Want waar de ‘groenen’ moeite hebben met scoren, hebben de ‘blauwen’ met Ramcharan een echte goalgetter in de gelederen. De spits loopt momenteel één op één en hoopt ook zondag weer te scoren, maar uiteindelijk telt er voor hem maar één ding: “Ik wil niet verliezen van Musselkanaal!”

Kansen afwachten
Het heeft even geduurd voordat de 23-jarige Ramcharan zijn klasse kon tonen in het eerste elftal van Stadskanaal. Hij speelde de laatste jaren in het tweede elftal en was de vervanger van een andere erkend schutter, Tristan Rotman. Sinds de tweede helft van vorig seizoen is de lange spits basisspeler en dat wil hij zo houden: “Ik speelde in het tweede omdat ik nooit twee keer kon trainen vanwege mijn werk. Ik heb er toen voor gezorgd dat ik twee keer kon trainen en ging toen vol voor het eerste. Dit was hard trainen en mijn kansen afwachten, maar het is uiteindelijk gelukt!”.

Waarde bewezen
Ramcharan woont al zijn hele leven in Stadskanaal en voetbalt al zeventien jaar bij de plaatselijke SC. Hij brak vorig seizoen dus definitief door bij de blauwhemden, speelde na de winterstop vaak als basisspeler én scoorde negen keer. Na een lastige voorbereiding staat de teller nu alweer op vijf en heeft hij z’n waarde bewezen. Aan karakter dus geen gebrek bij de Knoalster: “Ik heb me vorig seizoen moeten bewijzen, werd uiteindelijk basisspeler en dit wil ik blijven. Ook voorafgaand aan dit seizoen had ik het moeilijk, maar door mijn motivatie en harde werken heb ik mijn plaats weer verdiend.” Behalve scorend vermogen bezit Ramcharan ook andere kwaliteiten die het team beter maken: “Ik ben vrij sterk aan de bal en sterk in de lucht. Ook ben ik vrij snel”, zegt hij bescheiden.

Bidjoy Ramcharan legt aan voor de 1-0 tegen Sleen (Foto: Stoffer Bakker)
Bidjoy Ramcharan legt aan voor de 1-0 tegen Sleen (foto: Stoffer Bakker)

Blijven ambitieus
Ondanks de vijf goals van Ramcharan, die in het dagelijks leven fulltime werkt bij kledingwinkel Leads in zijn woonplaats, gaat het Stadskanaal nog niet voor de wind. Er werden slechts vier punten uit vijf wedstrijden behaald en Ramcharan erkent dat dit niet volgens plan is: “We hadden te maken met een aantal blessures en mede daardoor liep het niet binnen de lijnen. Maar de laatste wedstrijden ging het al veel beter en had er voor ons meer in gezeten. Als we dit doortrekken dan komt het vanzelf goed. We blijven ambitieus en we horen met dit elftal ook hoger te spelen dan in de derde klasse”.

Veel beter
Ook bij Musselkanaal loopt het momenteel verre van vlekkeloos en naast de eer gaat het komende zondag ook om drie kostbare punten. En net als de wedstrijd in januari van dit jaar, verwacht Ramcharan ook nu weer alles erop en eraan: “In dit soort derby’s gaat alles er extra hard aan toe en dat verwacht ik nu ook. Iedereen is extra gemotiveerd om te winnen. Het zal spannend worden, zoals een derby hoort te zijn.” Voor Stadskanaal is de winst het enige dat telt en volgens de topscorer moet dit zeker mogelijk zijn: “Als wij gewoon het spel gaan maken, de duels niet schuwen en lekker gaan voetballen, dan moeten we gewoon kunnen winnen. Voetballend zijn we veel beter dan Musselkanaal!”

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Topscorer Marco Windt denkt nog niet aan de titel

De voetbalsupporters in Tweede-Exloërmond zien weer een vertrouwd beeld op de zondagmiddag: drie punten ...

Jeffrey Tappel: “Gieten heeft alle ingrediënten”

Tijdens het Univé Kerstzaalvoetboernooi in december botst Jeffrey Tappel, keeper van Gieten, op een speler van ...

Niels Teuben gaat bij Mussel voor middenmoot en periode

Één van de vele spelers die afgelopen zomer terugkeerde op het oude nest is ...