René Nijgh: “Musselkanaal – Stadskanaal”

Als ik aan deze derby denk dan denk ik aan Wessel Woortman, Henk Meijer, strijd, overtredingen, gele kaarten, rode kaarten en hoogoplopende emoties langs de lijn. 

Als jong jongetje heb ik vele derby’s mogen aanschouwen. Wat ik me herinner is dat alle spelers van Stadskanaal werden uitgescholden. Slechts eentje kon zonder problemen rustig een biertje drinken in de kantine van de vijand: mijn vader. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik als rasechte Knoalster geen hekel heb aan Musselkanaal.

Sterker nog, nog niet zo lang geleden was ik in beeld om trainer te worden bij de ‘groenen’. De keuze viel uiteindelijk niet op mij, maar wanneer dat wel was gebeurd had ik op zeker wat uit moeten leggen op sportpark ‘Het Pagedal’. Het is tekenend voor de rivaliteit tussen beide clubs. Toch denk ik dat de rivaliteit vanuit de Musselkanaalsters net iets verder gaat. Die hebben het niet zo op dat ‘klouke volk uut Knoal’.

In Stadskanaal zien ze de wedstrijd van zondag waarschijnlijk als een ‘another day at the office’. Stadskanaal heeft immers de betere spelers, dus veel problemen zal het bezoekje aan Musselkanaal toch niet opleveren? Juist dit is de valkuil van Stadskanaal. Als de Knoalsters inderdaad de wedstrijd op deze manier gaan benaderen, gaan ze er zondag met boter en suiker in.

Want in Musselkanaal weten ze over het algemeen heel goed wat er gevraagd wordt in een derby als deze. Frank Hoving schopt lachend iemand doormidden indien hij dat nodig vindt en Rick Berends zal heus wel een keertje doorlopen op doelman Geerlings. Ik vind dat helemaal niet erg.

Het is namelijk de manier om Stadskanaal pijn te doen. Houdt Stadskanaal het koppie erbij? Dan zal het inderdaad een ‘another day at the office’ worden. Dan zal het verschil in kwaliteit de doorslag gaan geven. Ik ga in elk geval op safe en voorspel een gelijkspelletje.

De wedstrijdje eindigt overigens met twintig spelers, waarvan akte..

René Nijgh...
René Nijgh…
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tom Meijers: “Winterstop en kerstplezier”

‘’Jingle bells, jingle bells, jingle all the way’’, het galmt door de woonkamer wanneer ...

Column: Vind de spiegel in jezelf

Column over de spiegel die je, jezelf als voetballer moet voor houden, geschreven door ...

Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

Milik, niet te benijden Bijna had het jongensboek van ADO Den Haag speler Dennis ...