Gieten koploper na winst op SVV ’04

GietenGieten heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de derde klasse C. Op sportpark ‘De Goorns’ wonnen de mannen van Jouke Jan Meertens met 1-0 van SVV ’04, een stand die al bij rust was bereikt. Het doelpunt werd gescoord door Jeroen Buurke. Doordat de twee koplopers Dalen en Asser Boys beiden gelijkspeelden is Gieten de nieuwe koploper.

Vertrouwde basisopstelling
Gieten speelde, Atal Amini uitgezonderd, in zijn vertrouwde basisopstelling en raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Hoewel het veldspel nog niet altijd overtuigend is, wordt er wel vaak gewonnen (nu al vijf van de zes keer) en daar gaat het per slot van rekening om. De rood-witten hebben overigens een loodzware serie voor de boeg, met in de komende weken wedstrijden tegen Zwartemeer, Dalen, Stadskanaal en Asser Boys. Wat dat betreft is het fijn dat het team nu al vijftien punten heeft behaald.

Harde inzet
In de eerste helft waren de teams gewaagd aan elkaar. Over en weer ontstonden wat kansjes. Na een half uur spelen mocht Jeroen Buurke een vrije trap nemen, op zo’n 25 meter van het doel van keeper Wiljo Wesseling. Zijn harde inzet werd nog aangeraakt door een verdediger, waardoor Wesseling er net niet bij kon: 1-0. Voor rust kreeg Benjamin Mazeau een gele kaart voor het wegtrappen van de bal.

Gevaarlijke situaties
Na rust was er hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Een gelijk opgaand duel met kansjes aan beide kanten. Na ongeveer een kwartier begonnen de gasten meer aan te dringen, met enkele gevaarlijk situaties voor het doel van Jeffrey Tappel tot gevolg. Tot opluchting van het thuispubliek werd er niet gescoord. Doordat SVV ’04 meer druk naar voren zette, ontstond er meer ruimte voor de Gieten-aanvallers. Ook zij wisten echter niet te scoren.

Van der Heyde rood
In het laatste kwartier deelde arbiter Koning liefst vijf gele kaarten uit aan Gieten-spelers, waaronder twee stuks aan Florian van der Heyde die daardoor vroegtijdig kon douchen en een wedstrijd geschorst zal zijn. In de blessuretijd kregen ook twee spelers uit Schoonebeek de gele kaart voorgehouden. In de 89e minuut was de prima spelende linksback Jacco Martens dichtbij een doelpunt toen zijn fraai genomen vrije trap via de vingertoppen van de keeper tegen de lat belandde.

Nieuwe lijstaanvoerder
De scheidsrechter telde nog bijna acht minuten aan blessuretijd bij, maar gescoord werd er niet meer. Na afloop werd bekend dat de twee koplopers punten hadden gemorst en dat Gieten daardoor de nieuwe lijstaanvoerder is.