Nieuw-Buinen ruim langs ‘angstgegner’ SVBO

Nieuw BuinenNieuw-Buinen is aan een uitstekende reeks bezig. De ploeg van Geert Oosterloo won tegen SVBO alweer voor de vierde keer op rij en daarmee staan zij momenteel tweede achter Achilles 1894. De oranjehemden hebben het vaak lastig tegen de ‘angstgegner’ uit Barger-Oosterveld, maar dit was deze middag niet te zien. Na een wervelende eerste helft stond de stand al op 3-0 en ondanks de vele kansen na rust bleek dit ook de eindstand.

Uitstekend combinatievoetbal
Trainer Oosterloo had voor dit duel een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn ploeg. Zo speelde Gert Lukens in de basis, wat ten koste ging van Roy Hooiveld. De thuisploeg opende brutaal en liet SVBO, met uitstekend combinatievoetbal en een hoog tempo, alle hoeken van het veld zien. Na amper zeven minuten kwamen zij ook al voorsprong. Arnoud Bentum legde, na een combinatie met Lukens, de bal panklaar voor Wessel Koomans die de 1-0 binnen schoot.

Muhittin Saglam houdt zijn tegenstander van de bal (Foto: vv Nieuw Buinen)
Muhittin Saglam houdt zijn tegenstander van de bal (Foto: vv Nieuw Buinen)

Twee keer Lukens
Nieuw-Buinen bleef domineren en SVBO kwam er behalve een paar uitbraken niet aan te pas. Na een half uur werd de score verdubbeld door Lukens, die de 2-0 maakte nadat keeper Ebeltjes de bal precies in zijn voeten stompte. Arnoud Bentum was vervolgens met een afstandsschot dichtbij de 3-0, die uiteindelijk op naam kwam van Lukens. Met zijn tweede treffer van de middag zette de routinier de ruststand op 3-0. 

Rode kaart Schijff
In de tweede helft probeerden de gasten met opportunistisch spel dichterbij te komen. Ruben Kaiser kreeg hiervoor een mooie kans, maar deze werd gepakt door Robert Smit. SVBO was eigenlijk onmachtig om Nieuw-Buinen pijn te doen en ook de thuisploeg hoefde niet zo nodig meer. Zij hadden de score nog wel op kunnen voeren, maar door slordigheden in de eindfase lukte dit niet. Smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Frank Schijff, die na een overtreding zijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Mighelbrink.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond boekt terechte overwinning op WKE ’16

Foto Kees Rustenhoven, Valthermond-speler Erik Jan Veerbeek in de stromende regen aan de bal ...

Regelmatige overwinning voor Ter Apel ’96

FC Ter Apel ’96 heeft in de uitwedstrijd in Weiteveen tegen de plaatselijke Boys ...

Protos Weering: Nieuw Buinen bereikt de finale!

Nieuw Buinen heeft het gered: aanstaande zaterdag staan de oranjehemden in de finale van ...