SETA vergeet zichzelf te belonen tegen Wildervank

SETASETA had afgelopen weekend iets recht te zetten, na twee keer op rij verloren te hebben van respectievelijk Tiendeveen en Erica ’86. Dit moest dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Wildervank. De mannen van Harm Bolk stroopten dan ook de mouwen op en speelden beter dan de weken daarvoor, maar ze vergaten zichzelf te belonen en zo wonnen de gasten met 0-1.

Niet helemaal fit
SETA zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen en heeft het gelijk niet bepaald aan haar zijde. Door ziekte, werk en (langdurige) blessures kon de trainer slechts beschikken over elf selectiespelers waarvan er ook nog enkelen niet helemaal fit waren. Met waterige oogjes van de verkoudheid stonden sommige spelers op het veld. Van de Toco-Tholin druppels en de zakdoeken werd veelvuldig gebruik gemaakt. Dit alles resulteerde in het feit dat er maar liefst vier JO19-spelers op de reservebank zaten. Toch probeerde SETA er het beste van te maken.

Doelpunt afgekeurd
Nadat scheidsrechter Kloppenburg floot voor het begin van de wedstrijd, was het van beide zijden aftasten in de eerste minuten. Toch was het Wildervank dat een goal maakte in de vijfde minuut, maar deze werd afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter omdat de bal bij de voorzet al over de achterlijn was geweest. Na een kwartier was het echter wel raak. Door niet goed wegwerken van de keeper en door slecht positiespel van de verdedigers van SETA kon Wildervank speler Ruben Niemeijer de bal beheerst binnen tikken. 0-1.

Veel balverlies
Ondanks de vele aanwijzingen vanaf de kant lukte het de SETA-spelers niet om te doen wat ze moesten doen. Het was Wildervank dat meestal als winnaar uit de duels kwam en zich de kansen verschafte. Als de SETA-verdedigers al de bal hadden veroverd werd er geen goede pass gegeven, maar werd de bal naar elkaar toe gebracht. Dit resulteerde veelal in balverlies. Het duurde meer dan een half uur voordat SETA een kans kreeg. Een hard schot van Aljan Brink ging maar net naast.

Goede periode
Slechts twee minuten later was het Ricardo van der Sluis die zijn inzet gekeerd zag door de Wildervank-goallie. Een goede periode van SETA, die echter niet beloond werd met een goal. Na een verkeerde terugspeelbal van de verder uitstekend spelende aanvoerder Allemekinders, kon Wildervank nog één keer vrij op Van der Werff af. Deze bracht op een fraaie manier redding en zodoende zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-1 ruststand.

Kunst en vliegwerk
Na rust kwamen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamers. In de 52e minuut was het wederom Ricardo van der Sluis die op voor hem karakteristieke manier alleen voor de keeper kwam. Sterk de bal vasthoudend en zo in de zestien zijn directe tegenstander afschudden. Met kunst en vliegwerk wist de doelman echter zijn doel schoon te houden. SETA had het geluk zeker niet mee.

Talenten voor de toekomst
Hierna kon de wedstrijd alle kanten op en waren er ook kansjes te zien aan beide zijden. Met een kwartier op de klok werd Lorenzo Kenswil gebracht voor Sven Mulder. Twee minuten later viel Patrick den Boef met een enkelblessure uit. Hij werd vervangen door Tajero Kwasiba. In de tachtigste minuut werd Corne Muller nog gebracht voor Diego. De JO19-spelers vielen goed in en het is te zien dat dit de talenten voor de toekomst zijn. SETA had het betere van het spel in deze fase van de wedstrijd, maar vergat zichzelf hiervoor te belonen: eindstand 0-1.