Valthermond krijgt te weinig in topper

logo_valthermond“Mijn keeper pakt een punt voor ons.” Met die woorden stapte Germanicus trainer Eric Prins van het veld na de wedstrijd tegen Valthermond. Vincent Beugelink groeide inderdaad uit tot beste man aan Coevorder zijde en mede door zijn inbreng stond er, ondanks een groot overwicht voor de thuisploeg een 1-1 eindstand op het scorebord.

Valthermond beter
Valthermond voetbalde gewoon beter dan Germanicus, toch koploper in de tweede klasse L, maar uiteindelijk beloonde de thuisploeg zichzelf niet. Waar voor de bezoekers er alleen een mogelijkheid van Randy van der Weide te noteren viel, Erwin Timmer redde met de voet, kwamen de Monkers vaker in scoringspositie.

Leep kopballetje
Edwin Drenth kreeg na een steekpass van Theo Gennissen de bal net niet goed mee en Rick Schlimbach zag zijn inzet gestopt door Beugelink. Drenth had verder pech dat Daan van Wijk met een prima sliding zijn doelman te hulp schoot en een leep kopballetje van de spits verdween net over de deklat.

vmond-germanicus
Theo Gennissen in balbezit (Foto: Kees Rustenhoven)

Te lang nagenieten
Een kwartier na de pauze was daar dan eindelijk de voorsprong voor de Valthermonders. Jens Bulle was de aangever en Drenth kopte nu wel raak. Het nagenieten duurde echter iets te lang, want vanaf de aftrap stond de stand weer gelijk. Erwin Smale gaf laag voor en invaller Marco Cremer verschalkte doelman Timmer.

Beugelink redt
Valthermond bleef op jacht gaan naar de verdiende overwinning, maar zag ook nu Beugelink  steeds als stoorzender optreden. Theo Gennissen, Jens Bulle en in blessuretijd Gydo Buurman moesten allemaal hun meerdere in de Coevorder sluitpost erkennen.

Steeds beter
“De jongens zijn teleurgesteld over het resultaat, en ik uiteraard ook”, sprak Harris Huizingh na afloop, “maar aan de andere kant gaat het voetballend steeds beter. Wij leggen de koploper toch onze wil op vandaag.”

Zandstra

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV opnieuw succesvol op eigen sportpark

In een slechte wedstrijd won TEVV van de bezoekers uit Hoogezand. Op sportpark ‘De ...

Gieten en FC Ter Apel ’96 in evenwicht

Gieten en FC Ter Apel '96 speelden in een doelpuntrijk duel gelijk tegen elkaar, ...