Buinen geeft Witteveense Boys goed partij

BuinenBuinen heeft op bezoek bij nummer twee Witteveense Boys ’87 niet voor een stunt kunnen zorgen. De geel-zwarten, die tot dusver zes punten verzamelden, boden de thuisploeg goed tegenstand en kwamen zelfs op voorsprong. Echter konden zij deze niet vasthouden en zorgde Thijs Uineken met een hattrick voor de 3-1 eindstand.

Sikkema knalt raak
Buinen koos vanmiddag voor een compacte speelwijze en loerde voornamelijk op de counter. Dit leverde hen ook de eerste goede kans van de wedstrijd op. Marcel Vedder leverde een goede voorzet af aan Dirk van der Hoek, maar de kopbal van laatstgenoemde miste de goede richting. De gastheren kregen hierna de overhand en kregen ook enkele kansen, maar het was Buinen dat scoorde. Na een goede crossbal van Durk Vos knalde Frank Sikkema binnen: 0-1. Witteveense Boys kwam voor rust nog op gelijke hoogte, na balverlies op het middenveld, en zo was de ruststand 1-1.

Hattrick Uineken
De tweede helft begon gelijk op. Beide ploegen kregen enkele kansen, maar deze werden niet benut. Na een uur spelen werd er wel gescoord en weer was het Thijs Uineken: 2-1. Buinen ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, wat ruimte opleverde voor Witteveense Boys. Met een vrije bal maakte Uineken zijn hattrick compleet en zette hij de eindstand op 3-1.