FC Ter Apel niet bij de les tegen Sleen

Ter Apel '96FC Ter Apel ’96 heeft de goede start van de competitie helaas geen goed vervolg kunnen geven. Na winst in de eerste drie wedstrijden gingen de laatste drie duels verloren, waardoor de Ter Apelers nu in de middenmoot terug te vinden zijn. Op bezoek in Sleen gingen de rood-zwarten terecht met 2-1 onderuit en kan men zich opmaken voor de Kanaalstreek-derby tegen Titan.

Vroege achterstand
Door het missen van aanvoerder Veninga en sterkhouder Rijnsbergen blijft het puzzelen achterin en ook het middenveld oogde onwennig en kon zich moeilijk vastbijten in de wedstrijd. Tegenstander Sleen leek dit snel door te hebben. Al na twee minuten spelen keek Ter Apel tegen een 1-0 achterstand aan. Door opkomende mensen van Sleen werd Bernd Jan Herbers verkeerd gecoacht, hiermee werd Arjan Goeree spelend vanaf de rechterkant in de gelegenheid gebracht om de bal voor te zetten. Wouter Eiting wist de weifelende defensie van Ter Apel makkelijk af te troeven en schoof de bal dan ook prima binnen.

Legio kansen
Nu de 1-0 snel op het scorebord genoteerd stond zou menig bezoeker verwachten dat Ter Apel wakker was geschud. Evenals de voorgaande wedstrijden waarin Ter Apel ’96 de eerste helft geen vuist wist te maken was dit vandaag hetzelfde verhaal. Sleen speelde na de 1-0 met veel zelfvertrouwen en deed zichzelf tekort door legio kansen niet te benutten.  Doelman Rudie Bergman lag Sleen vandaag goed in de weg en wist de eerste helft Ter Apel ’96 nog knap op de been te houden.

Goal afgekeurd
Ter Apel ’96 kreeg nog een kans in de eerste helft, helaas werd deze niet benut. Dat voetbal een collectief spelletje is bleek ook uit deze mogelijkheid. Vanaf de achterste linie naar de voorste, was Ter Apel te lief, had te veel respect voor Sleen, dwong weinig tot niets af en waren keer op keer te laat in het duel. Dat Sleen voor rust de score niet had verdubbeld was dan ook merkwaardig te noemen. Ter Apel kwam goed weg  na een schot van Marc Dekker, die in eerste instantie gepareerd werd door Bergman, waarop de scherp spelende Anninga deze binnen kopte. Echter werd er een vlagsignaal gegeven waarop de verder prima leidende scheidsrechter Lemmen, niet anders kon dan de goal af te keuren.

Passend antwoord
De rust kwam dan ook zeer gelegen voor de mannen van Goeree om toch nog uit een ander vaatje te kunnen tappen in de tweede helft. Eenmaal terug op het veld was het niet Ter Apel dat scherp begon, maar Sleen dat de lijn prima door trok. Vrijwel direct kwam Sleen één op één met Rudie Bergman, maar ook nu had de keeper een passend antwoord. Het leek er dan ook sterk op dat Ter Apel tegen een blamage aan zou lopen. ‘Gelukkig’ voor Ter Apel werd er in de 57e min gescoord door Sleen en waren zij eindelijk wakker geschud. Mede door het ingrijpen van Goeree en doordat Sleen nonchalanter begon te spelen kon de uitstekend spelende 15 jarige Sander Egbers zich laten gelden. Hij kreeg loon naar werken en schoot koelbloedig raak in de verre hoek: 2-1. Ter Apel zat nu beter in de wedstrijd, maar kon door haar fysiek geen vuist maken.

Twee keer geel
Helaas resulteerde het fysieke ook in het wat onvriendelijker worden van de wedstrijd. Helaas werd het een koude douche voor de net terugkerende Rik Eikens (blessure), die met zijn tweede geel van de middag het veld kon verlaten. Na nog een aantal kansen van Sleen en de laatste stuiptrekking van Ter Apel, kon Sleen zich volkomen terecht winnaar noemen van een toch wel merkwaardige middag.

Derby tegen Titan
Ter Apel kan zich deze week op gaan maken voor streekgenoot Titan. Opnieuw een derby en hopelijk voor de mannen van Goeree kunnen zij hetzelfde opbrengen als in de  voorgaande derby’s.  Aan de Ter Apelers om ook de eerste helft te laten zien aanwezig te zijn en zo hopelijk drie punten bij te kunnen schrijven.