Richard Wiggers schiet HOC langs Sweel

HOCHOC blijft het verrassend goed doen in de vierde klasse D. De promovendus won ook haar vijfde duel in eigen huis van Sweel en staat daarmee op 12 punten uit vijf wedstrijden. Het was weliswaar geen gemakkelijke overwinning, maar mede door een hattrick van Richard Wiggers werden de gasten uit Zweeloo met 3-2 verslagen.

Rake rebound
De thuisploeg begon deze middag sterk, maar het was toch Sweel dat de eerste goede kans van de wedstrijd kreeg. HOC combineerde weer naar hartelust en kreeg mogelijkheden via Sander Marissen en Richard Wiggers. Beiden hadden hun vizier nog niet op scherp staan. Na 20 minuten was het dan wel raak voor Wiggers. Een corner van Robert de Bruijn werd bij de tweede paal goed ingekopt door Gerben Beek. Zijn inzet kon nog van de lijn worden gered, maar de rebound was voor Wiggers: 1-0.

HOC verzwakt
Enkele minuten later was het wederom raak voor Wiggers, die zijn ploeg daarmee op 2-0 zette. HOC verzwakte daarna en de ruimtes tussen de linies werden groter. Sweel maakte hier dankbaar gebruik van en na balverlies op het middenveld was het raak voor de gasten: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Flitsende aanval
HOC kwam de tweede helft goed uit de kleedkamer en binnen twee minuten hadden zij de marge kunnen herstellen. Via een flitsende aanval werd Van Bergen in stelling gebracht en hij zag zijn inzet op de lat belanden. Na een uur spelen kwam Sweel op 2-2, wederom na knullig balverlies op het middenveld. De thuisploeg liet het er uiteraard niet bij zitten en amper twee minuten later stonden zij alweer op voorsprong. Op aangeven van Jens Bruning maakte Wiggers zijn hattrick compleet.

Op karakter
De laatste 20 minuten van de wedstrijd was het billen knijpen voor HOC. De aanvoerder van Sweel had nog de 3-3 op de schoen, maar gelukkig voor alles en iedereen bij de geel-zwarten schoot hij voorlangs. De mannen van Jans Spiegelaar trokken op karakter de overwinning over de streep en doen hierdoor goed mee in de top van de ranglijst.