Stadskanaal beloften starten met overwinning op Velocitas

skn-beloftenVoor de beloften van Stadskanaal stond deze week de eerste wedstrijd voor de Noordlease/Heigro cup op het programma uit tegen de beloften van Velocitas 1897. De beloften van Velocitas doen voor het eerst mee aan de competitie en dus was de tegenstander op voorhand lastig in te schatten voor de titelverdediger. Na een stroeve start werden de Stadjers echter vrij gemakkelijk met 1-4 verslagen.

Niet samengespeeld
Stadskanaal startte met vijf spelers uit de O19 en zes spelers die voornamelijk minuten maken in het eerste en tweede elftal. Van die laatste groep kwam alleen Martijn van der Goot terug van een blessure en keeper Patrick Pieterman moet voornamelijk toekijken vanaf de bank. Stadskanaal begon stroef aan de wedstrijd en het was te merken dat de meeste spelers een aantal maanden niet met elkaar hebben samengespeeld en ook het twee spitsen systeem van Velocitas was even wennen. De eerste corner voor Velocitas  leverde ook gelijk een goal op voor de Groningers. Het eerste schot werd nog tegengehouden door Pieterman, maar de keeper was in de rebound kansloos: 1-0.

Dreiging van de zijkanten
Stadskanaal rechtte de rug en begon langzamerhand beter te voetballen. Aanvoerder Ron Lohuis nam de leiding achterin en er ontstond steeds meer dreiging vanaf de zijkanten via Yordi Saman en Issa Chuma. Laatstgenoemde kreeg een aantal goede schietkansen, maar vond de keeper steeds op z’n weg. Toch had de keeper een aantal keren moeite om de bal vast te houden en na een scrimmage waarbij Chuma en spits Danny de Laet de bal niet in het doel kregen, was het Saman die de bal wel over de lijn schoot: 1-1.

Twee keer buitenspel
Niet veel later raakte Lohuis geblesseerd en leek trainer Robert Oosting verplicht te moeten wisselen. Gelukkig voor de blauwhemden verzette Lohuis zich tegen de pijn en kon verder. Velocitas had verder weinig in te brengen, naast Lohuis speelden ook de backs Thom Bos en Bryan Anandakumar een uitstekende partij en waren aanvallend en verdedigend aanwezig. Vlak voor rust was de organisatie even weg, maar stond stonden de Stadjers tot tweemaal toe buitenspel waardoor het geen gevaar opleverde.

Tactische aanwijzingen
Stadskanaal begon ook sterk aan de tweede helft en het was te zien dat trainer Oosting nog even een paar goede tactische aanwijzingen had doorgegeven. Ook de wisselspelers die binnen een kwartier werden ingebracht pakten dit goed op. De wissels pakten ook erg goed uit. Middenvelder Joost Buiter was nog maar net in het veld en scoorde uit een voorzet van Saman: 1-2. Even later was het Saman die de wedstrijd leek te beslissen door de 1-3 te maken.

Steeds gevaarlijker
De trainer van Velocitas greep echter in door op het middenveld een speler erbij te zetten en opnieuw hadden de blauwhemden hier wat moeite mee. Velocitas kwam weer wat meer op de helft van Stadskanaal en werd gevaarlijk uit een paar vrije trappen. Lohuis en de ingevallen verdediger Jaron Eelsing waren echter attent net als de prima keepende Pieterman. Stadskanaal werd nu steeds gevaarlijk in de tegenaanval. Een eerste schot van Saman ging nog naast, maar even later besliste Saman na een fantastische pass van Buiter de wedstrijd: 1-4.

Uitstekende start
De titelverdediger kan terugkijken op een uitstekende start van de Noordlease/Heigro cup en zal met deze wedstrijdinstelling weer hoge ogen gaan gooien in deze competitite. Op 2 november staat voor de blauwhemden de tweede wedstrijd op het programma. Dan zijn de beloften van Wildervank de tegenstander op Sportpark het Pagedal.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW laat twee punten liggen in Beerta

SPW heeft op bezoek bij THOS in Beerta twee punten laten liggen. Tot drie ...

Stadskanaal met moeite langs Olyphia

Stadskanaal heeft ook haar derde wedstrijd van de competitie in winst omgezet. In eigen ...

Titan hekkensluiter na nieuwe nederlaag

Het seizoen van Titan begint langzamerhand een vervelende smaak te krijgen. Na de promotie ...